What a day!!

Herregud, idag har det verkligen varit stressigt!

Imorse bakade jag en tårta till kalaset imorgon. Som tur är bakar även min mamma och svägerska varsin tårta så det räcker gott och väl till alla som kommer.

Såhär ser min non-stop tårta ut:



Ser ut som en riktig barnkalastårta tror jag. Ljuset med en 1:a på sätter jag på imorgon.

På eftermiddagen/kvällen har vi varit hemma hos min mans syster som bor supercentralt i Stockholm, i värsta tjusiga lägenheten. Det jobbiga med att någon bor så centralt är ju bara att hitta parkering, men det gick bra efter ett tag.

Den är verkligen fin och med många tjusiga detaljer, men det ser mer ut som en utställningslägenhet än ett hem.

Lägger in några bilder nedan så kanske ni förstår vad jag menar:




Det är verkligen jättefint, men det blir lite opersonligt när allt är så strikt.

Hur som helst var det en jättetrevlig dag.

Nu måste jag förbereda mer inför prinsens 1-års kalas!!

I vulkanens skugga

Det är med all sannolikhet inte kul att leva med en aktiv vulkan som börjar ändra beteende helt plötsligt.

Jag har en enorm respekt för vulkaner och är helt fascinerad av dem.

I Italien har jag hus som ligger 7 mil från den berömda vulkanen Vesuvius. Jag ser den från balkongen om det inte är för mycket soldis. Den är aktiv och förr eller senare kommer det att smälla igen, frågan är bara när. Det är det ingen som vet, men det finns evakueringsplaner för mer än 600 000 människor i Neapelområdet som bor i dess omedelbara närhet.

För några år sedan var jag på en fest vid ett hus som låg precis i sluttningen till Vesuvius och jag tyckte det kändes läskigt. Samtidigt vet man att vulkanen står under en sådan enorm bevakning att varningar borde hinna gå ut med några veckors marginal i alla fall, men kruxet med naturkrafter är ju att man aldrig vet hur de ska bete sig, man kan bara tro och gissa.

När jag var liten (typ 12 år) eller så var vi uppe på Vesuvius. Guiden höll då ner en papperstidning lite ner i en öppning och den fattade eld direkt. Det har satt sig i minnet på mig så därför är jag inte det minsta intresserad av att i vuxen ålder gå en guidad turisttur däruppe igen.

Nu ska jag sova, imorgon blir det fullt ös med bakning och bort på middag på kvällen.

Längtar till våren

Det gör jag verkligen, vill gå ut och promenera i skogen, lyssna på fåglarna som kvittrar och bara se hur allt blommar igen. Just nu är det ju ganska så grått ute fastän det är snö. Sedan jag fick min nya kamera har det inte varit sol en enda dag, hade ju tänkt ta lite fina utebilder på skogen här utanför.

Tidigare idag såg det såhär muntert ut



Ganska blekt måste man ju säga. Föredrar när solen strålar ner genom träden och skapar lite spännande skuggiga områden.

Ikväll ska jag som vanligt kolla på Let's Dance. Det blir intressant att se hur de löser det hela nu när Magdalena Graaf tvingats hoppa av. Får väl vara ett avsnitt utan att någon blir utröstad, eller så borde man plocka in Isabella (Blondinbella) igen och ge henne ännu en chans. Vet att man inte gör det, men man kan väl få önska.

Hoppas att klumpedumpen Kitty åker ut idag, orkar inte se henne längre!

Mätt igen!

Nu har jag käkat middag och det blev en jättegod köttgryta med potatis, morötter zucchini och en massa kryddor. Allt kokar i samma gryta så det är enkelt att förbereda innan och det blir jättegott.



Har bakat klart allt inför kalaset också så nu är det bara att förbereda det sista imorgon, dvs ställa fram tallrikar, stolar osv.  Just det, helt klart är det ju inte kom jag precis på, måste fixa tårtan imorgon också.

Har lånat ett bord från min mamma och ska få låna klappstolar från brorsan. Det är mycket pyssel helt klart, men det är ju såklart vår lilla prins värd!

Varför rubriker nu??

Jag fattar inte varför Aftonbladet och även Expressen ska smälla upp rubriker om att Blondinbella ska sluta blogga. Snälla nån, det kanske hon ska göra i höst eller någon annan gång, hur sjutton kan det vara värt att smälla upp så stort nu den 30:e januari?

Man kan ju bli galen för mindre!!

Var på informationsmöte imorse om tandvård för barn, men det gav inte speciellt mycket tyvärr. Det framkom inget som jag inte redan visste, men jag fick i alla fall en tandborste till sonen och dessutom en till mig själv.

Efter mötet åkte jag och kollade lite på Babyland och där hade de för ovanlighetens skull rea på lite grejer. Det brukar inte vara så billigt ändå eftesom utgångspriserna är tre gånger alla andra ställen. Hur som helst så hittade jag ett gosigt gosedjur till lillprinsen. Det var Tiger från Nalle Puh.

 

Kunde inte låta bli att köpa den, var sänkt till 99 från 199 så det var ju ok. Visst var den söt??!! :-)

Early morning :-)

De flesta skulle nog inte hålla med om rubriken med tanke på att klockan är efter 9 på morgonen.

Idag var jag tvungen att ställa klockan eftersom jag ska iväg på en information från Folktandvården på hur man sköter små barns tänder. Som tur är behöver inte sonen komma med, Eftersom han fortfarande är infektionskänslig så undviker jag samlingar med en massa barn om det inte är absolut nödvändigt.

Just nu ligger sonen och mannen och sover så gott. Själv har jag duschat, sminkat mig, ätit frukost och nu ska jag snart klä på mig. Sitter såklart inte helt näck nu och skriver, har en rosa morgonrock på mig. :-)

Senare idag så är det återigen dags att fortsätta med bakandet inför 1-års kalaset på söndag. Ska baka lite fler sockerkakor i olika smaker. Måste fixa iordning så gott som allt redan idag även om festen inte är förrän på söndag. Imorgon kväll ska vi bort på middag hos mannens syrra.

Vet inte riktigt hur mycket folk det blir på kalaset, men det lutar åt fler än 30, så det är ju en hel del att göra.

Idag för 1 år sedan var sista dagen jag jobbade innan jag på kvällen blev inlagd på sjukhuset för havandeskapsförgiftning. Två dagar senare blev det akut kejsarsnitt och lillprinsen föddes 11 veckor för tidigt. Det känns lite konstigt just nu de här dagarna och jag tänker mycket på allt vi gick igenom. Otroligt att allt ändå har gått så bra och att lillprinsen är frisk och så stor nu.  

Nu måste jag sätta fart här!

Lyxfällan - hjälp åt inkompetenta människor

Såg idag programmet Lyxfällan som jag brukar följa bara för att se hur otroligt blåsta människor kan vara.

Hur kan man leva så mycket över sina tillgångar? Det är ju bara att inse, har man inga pengar kan man inte handla allt man vill ha. Det finns hur mycket som helst som jag skulle vilja ha, men inte köper eftersom jag inte har råd.

Jag har också ett kreditkort utan tak så i princip kan jag handla hur mycket som helst. Det dyraste jag köpt på kortet är ett kök på Ikea för 85 000, men jag hade pengar på sparkontot då så månaden efter betalade jag hela det beloppet. Innan man använder ett kort så måste man  förstå att handlar man med det så måste man kunna betala när räkningen kommer.

Blir lika förvånad varje gång när man ser par eller familjer i TV som är helt oförstående till hur de kan göra av med så mycket pengar. "Jag förstår inte vart pengarna tar vägen???"

Tjejen som var med i dagens program hade dragit ner sitt klädhandlande rejält så nu handlade hon bara för 5000-6000 kr i månaden. Herregud, man kan ju bli mörkrädd för mindre.

Använd inte kreditkort om ni inte kan hantera det!

Så kan det gå Linda

om man blivit känd för att ha haft sex i TV och att man har fläkt ut både sig själv och sitt liv i media i princip dagligen under några år. Live dokusåpan Linda Rosing tar ju aldrig slut.

Jag kan mycket väl förstå om det är jobbigt att en strippa blir för närgången, men med den bild av sig själv som Linda byggt upp så blir det ju lite tokigt. Man tycker att det borde ha varit ett skämt som var precis i hennes smak.
 
Tycker på sätt och vis synd om henne, hon måste verkligen ha ett enormt bekräftelsebehov och det blir så fel så ofta för henne. Jag tror att hon verkligen behöver hjälp att ta sig ur den mediakarusell som ständigt snurrar kring henne och hennes värld, men hon vill ju uppenbarligen ha all uppmärksamhet med tanke på hur hon agerar många gånger.

Hon har ju i och för sig blivit rik på det hela så det kanske är värt priset, men ibland undrar man.



Saftig sockerkaka

Nu har jag äntligen bakat klart för dagen. Man kan ju tro att jag hållt på länge, men när man väl sätter fart så går det ju riktigt snabbt. Fick passa på medan sonen sov. Idag blev det två st sockerkakor med kardemummasmak. Imorgon måste jag baka ännu mer, allt inför det stora 1-års kalaset på söndag.

Receptet som jag använder kan jag utantill för det är min mammas recept som hon bakat i alla år och det första jag lärde mig baka själv.

Sockerkaka

2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma (el kakao, el kanel eller annan valfri smak)
100 gr smör

Smält smöret, häll lite i sockerkaksformen, smeta ut med pensel och bröa formen med ströbröd. I resten av det smälta smöret häller du lite (typ 2 msk) ljummet vatten. Vispa ägg och socker poröst. Häll därefter i de torra ingredienserna i samma bunke,  häll i smöret och vispa samman allt.  Häll i den smorda och bröade formen.

Ställ in i ugnen på 175° i ca 30-35 min.

Klart!



Åh vad nöjd man känner sig när man är klart. Bara att vänta på att ta ut dem ur ugnen nu.


Som man bäddar..

får man ligga!!

Nu vill Stureplansmördaren Tommy Zethraeus ha ett tidsbestämt straff. Han hävdar att han eftersom han suttit inne i 14 år är "värd" att få ett tidsbestämt straff. I ärlighetens namn är han inte värd någonting alls. Han har tagit livet från 4 st människor och det går aldrig att sona för ett sådant brott.

Tydligen har han gift sig och hunnit få 4 st barn under sin tid i fängelset. Hur f-n tänker man när fångar ska få gifta sig överhuvudtaget? De sitter ju inne för att de gjort något brottslig och då kan de ju rimligtvis inte kunna göra allt en person i frihet gör. Herregud, hinna bilda familj också, de har ju för 17 förbrukat sin rätt till ett normalt liv.

För att inte tala om de blåsta brudar som gifter sig med mördare osv.

Usch, nu blev jag arg såhär direkt på morgonen (mitt på dagen enligt många) :-)

Zlatan - igen!!

Det är inte klokt vad jag beundrar denna extremt duktiga fotbollsspelare. Mål idag igen - han blir ju bara bättre och bättre. Att han sen inte har lyckats göra sådär jättemånga mål i landslaget beror ju mer på att hans medspelare tyvärr inte har samma klass som klubbkompisarna i Inter.

Har sett en totalt meningslös film som jag spelade in för ett tag sedan. Den heter "Flicka med pärlörhänge" och jag har länge tänkt läsa boken, men inte hunnit. Har mycket svårt att förstå varför filmen var nominerad till 3 Oscars. Förhoppningsvis var boken betydligt bättre, om ni har läst den och tyckte den var bra - se inte filmen!

Kan inte komma på något fall egentligen där jag först läst en bok och sedan sett filmatiseringen av den där jag tyckt att filmen var bättre än boken. Ibland kan filmerna vara välgjorda, men det är svårt att överträffa den "egna" film man skapar sig när man läser en bok.

Jag hinner tyvärr inte läsa så mycket som jag skulle vilja, men jag hoppas få mer tid för det snart.

Nu ska jag lägga mig och bläddra i en tidning.

 


Ibland borde dödsstraff vara befogat

När man läser artikeln i Aftonbladet om de två unga föräldrarna (en styvförälder) som misshandlat sin två-åriga flicka till döds så undrar man verkligen inte om det vore befogat med dödsstraff.

Det kan inte finnas något som helst som ursäktar ett sådant beteende. Om man kan misshandla ihjäl ett barn har man ingen rätt att leva vidare själv. Hur kan man ge sig på en så oskyldig liten människa? Det är helt ofattbart och jag mår illa av att tänka på hur många barn det är som lever under hemska förhållanden med helgalna föräldrar.

Fy faan! Jag önskar det fanns något man kunde göra.

Spärra åtminstone in dem på livstid och plåga dem ordentligt i fängelset!

Kväll igen

Ibland fattar jag inte hur fort tiden kan gå egentligen. Tycker att dagarna bara flyger fram i världens fart.

Nu har jag nyligen kommit hem från ett Mary Kay möte som gick halvbra. Sålde en del, men hade hoppats på mer. Hur som helst gillade kunderna produkterna så jag får väl hoppas att de handlar mer längre fram.

Mannen hoppade precis in i duschen och jag sitter och registrerar in mina nya kunder i datorn. Efter det tänkte jag försöka hinna läsa Expressen i papperformat för ovanlighetens skull. Jag gillar att läsa papperstidningen, men det blir inte så ofta numera.

Fattar inte hur det kan vara så fullt upp hela tiden trots att man är mammaledig. Hinner inte med något alls känns det som. Antar att jag borde gå upp tidigare helt enkelt, men det har jag ingen lust med.


Varför funkar inte tekniken?

Nu har jag för första gången sedan jag fick barn ringt sjukvårdsupplysningen. Det fungerade väl ok, förutom att jag vid två tillfällen blev ombedd att knappa in sonens personnummer, det gjorde jag såklart båda gångerna. När jag väl kom fram och fick prata med en sjuksköterska så ber hon mig en tredje gång om personnumret.... Det är 2009, varför kan tekniken inte funka som det ska??

Det är inget större fel på sonen, men han har fått en lite bula utanför analen precis och jag blev lite fundersam på vad det kan vara. Verkar inte som om det är något jag ska oroa mig för i alla fall och det är ju skönt att få det bekräftat. Om den inte försvinner om någon dag tänker jag dock kontakta BVC och visa upp den.

Nu ska prinsen ha mat och sen ska jag sätta på mig Mary Kay outfiten. Mötet börjar redan 16.45 idag, maken har lovat att vara hemma i god tid innan dess.


Undvik smitta!

Läste precis följande artikel i Aftonbladet om hur RS virus sprids mellan avdelningarna på sjukhuset. Det är fullkomligt
oacceptabelt att det överhuvudtaget ska vara möjligt att barn med RS virus vistas i närheten av för tidigt födda.

Förra året när vi låg inne på sjukhuset med min son så var det jättemycket restriktioner just på grund av RS-viruset. Inga syskon till barn som låg inne på neonatalavdelningen fick komma in, endast barnets mamma och pappa. Trots detta var det en del familjer som "krånglade" om detta, utan att tänka sig det minsta för att de faktiskt riskerade livet både på sina egna och andras barn.

En del ville också absolut ta in släktingar för att hälsa på barnet trots de stränga reglerna. Sådana människor har jag så svårt att förstå mig på. Om sjukhuset sätter upp vissa regler så är det ju bara att följa dem, det är ju för ens eget (eller barnens) bästa.

Sov länge idag, var helt däckad så jag och sonen masade oss upp kl 12. Hur skönt som helst, även om det känns lite väl slött.

Ikväll ska jag ha en hudvårdsklass igen och försöka sälja lite Mary Kay produkter, bara att hoppas det går bra.

Nu ska jag duscha och fixa iordning mig.

 

Äntligen..

är det snart dags att gå och lägga mig utan att behöva ställa klockan imorgon bitti. Visserligen har jag ju min levande lilla väckarklocka som vaknar vid 7-8 tiden för sin välling, men därefter kan vi somna om utan att jag måste upp. Hur skönt som helst.

Det blir stressigt senare i veckan så det är lika bra att passa på att sova ut imorgon! :-)

Friskispasset var kul och jobbigt, det var ju mer fokus på kondition på detta pass ett ett ordinarie medelpass.

Nu ska jag lägga mig i min efterlängtade säng!

Natti!!


Mätt, nöjd och belåten

Nu är jag mätt och nöjd efter den goda Pizza Hut pizzan! Hade tänkt fota den, men det glömde jag bort. Kom på det lagom när jag svalt den sista tuggan.

Märker själv att jag använder min nya kamera hysteriskt mycket, men jag tycker det är så kul! Kan bara inte låta bli att fota allt möjligt intressant och ointressant. Naturligtvis är min son fotoobjekt nr 1 och han är alltid intressant, men det gäller att vara snabb så man hinner med i svängarna när han sveper förbi i gåstolen.

Ikväll är det dags för träning igen på Friskis & Svettis och idag ska en kompis med. Det blir kul. Jag är van att gå själv och det brukar vara enklare om man väl bestämt sig för att gå, men det är såklart kul att ha någon att prata lite med också när man sitter och väntar på att passet ska börja osv. Ikväll är det Medel/puls igen och jag kommer ihåg från förra veckan att jag var jättetrött efter - bra att veta vad man har att se fram emot... :-)

Tur förresten att jag ska träna och bränna bort lite av alla kalorier från pizzan.

Sorterat och klart!!

Äntligen kom mina Mary Kay produkter!

 

Nu har jag prickat av allt och sorterat in i lagerhyllan. Är så skönt att ha det gjort!
Allt var som vanligt rätt, än så länge har jag aldrig råkat ut för en felleverans eller att de missat något.

Har även gjort iordning min väska som jag ska ha till mötet imorgon! Snacka om att vara effektiv! :-)

Nu ska snart min mamma åka och köpa pizza på Pizza Hut och sen kommer hon hit så vi ska käka det. Jag brukar oftast ta den vegetariska, men jag byter ut löken mot feta ost och då blir det superextra gott.


Varför inte kastrering också?

Den moderata riksdagsmannen Mats G Nilsson har lämnat ett förslag om  tvångsvård för våldtäktsmän. Det är ju ett bra steg på vägen, men jag tycker att man kan gå ännu längre och kastrera de jävarna rakt av. Det finns ingen ursäkt för att du ska ta en annan människa med våld oavsett hur mycket du druckit, hur kåt du är osv.

Samhället idag är alldeles för milt mot brottslingar. Begår man vissa typer av brott så har man förbrukat sin rätt till väldigt mycket tycker jag. Det är INTE synd om alla brottslingar, de har själva satt sig i den situationen. Man har alltid ett val, att göra något brottslig eller inte. Att våldta eller inte. Att äta eller inte. Att sova eller inte osv. Det går att hålla på i all evighet, men faktum är att brottslingarna har gjort ett val och då får de ta konsekvenserna av sitt handlande.

Fattar inte varför det ska daltas med dem hela tiden. De flesta (finns säkert någon enstaka som är oskyldig) förtjänar att sitta där de sitter.

Usch, nu blev jag sur när jag började tänka på alla knäppisar som begår brott.



I väntans tider

Här sitter jag nu för andra morgonen i rad och väntar på min leverans av hudvårdsprodukter. Nu har jag dock sett på postens hemsida att varorna är lastade på en bil så de kommer i alla fall idag!!
 
Det ska bli jättekul, men sen väntar någon/några timmars sortering och avprickning mot packsedeln så jag ser att jag fått allt jag beställt. Det är perfekt att ha fått hem lite mer grejer på lager eftersom jag har en hudvårdsklass igen imorgon.

Sonen har vaknat tidigare idag och har redan hunnit käka sin frukost (gröt som vanligt). Nu åker han omkring i sin gåstol här brevid mig och är hur söt och pigg somhelst!

Tillbaka i tiden

Har varit på möte nu på kvällen och det var kul och intressant som vanligt. Fick där veta att en av våra kollegor fått barn förra veckan, en liten flicka som vägde 1500 gram. Vet inte riktigt vilken vecka det var i, men helt klart alldeles för tidigt.

När man får reda på sådana saker så slängs man raskt ett år tillbaka i tiden. Min son föddes för ett år sedan i vecka 29+2 och vägde endast 1 kg vid födseln. Allt var väldigt kritiskt, han fick infektion och hamnade i respirator. Hade syrgas i en månad osv. Jag trodde aldrig att han skulle klara sig, men det gjorde han som tur är. Vi bodde på sjukhuset i två månader och hade hemsjukvård i ytterligare en månad.

Skillnaden är ju dock oerhörd när det gäller prematura barn, jag var förut väldigt fixerad vid födelsevikten. På sjukhuset lärde jag mig att det är vilken vecka man är född i som är mer avgörande, det hänger väldigt mycket på hur mogna lungorna är. Varje dag extra är bättre för babyn (om man inte som jag då fick havandeskapsförgifting och babyn inte fick tillräckligt med näring).

Har precis skrivit ett mail till min kollega och sagt att hon gärna får kontakta mig om hon vill ha stöd. Jag vet vilken oerhört stress man lever under på sjukhuset och med allt man är så himla oförberedd på.

Det är också så att en normal baby på typ 3 kg framstår som en elefant om man jämför med en som väger 1-2 kg. Det är inte klokt vilken skillnad det är. Innan jag fick barn tyckte jag 3-kilos "klumparna" var små.., men man ändrar helt uppfattning när man sett de riktigt små.

Nu måste jag komma isäng. Måste ju dessvärre ställa klockan imorgon också eftersom då ska leveransen av hudvårdsprodukter komma.

Natti

Mary Kay kväll igen!!

Dags för det sedvanliga måndagsmötet med mina Mary Kay kollegor. Det är alltid kul och man är inspirerad och glad när man åker därifrån.

Det är ju såklart intressant att höra hur det går för de andra och man får ju också en massa bra tips och lär sig en massa. Det bästa med Mary Kay är ju att det är en sådan himla vänlig stämning och att alla tänker på hennes (grundaren Mary Kay Ash) ord "Gör mot andra så som du själv vill bli behandlad". Det gör att det inte uppstår någon konkurrens eller tävling mellan oss konsulter som jobbar med samma sak, utan alla hjälper varandra.

Jag tyckte själv att det lät för bra för att vara sant i början, men det är verkligen så bra. Trodde att det var lite hallelujaverksamhet på mötena, men det är det verkligen inte. Alla är glada och man blir bara så inspirerad.

Det är ju såklart den sedvanliga dresscoden som gäller, ska be maken fota någon gång och lägga upp här så får ni se.

Nu ska jag skära upp kladdkakorna och lägga in i frysen, sen ska lillprinsen äta och därefter ska jag själv göra samma sak.

Ha de'!

Enkel kladdkaka

Nu har jag bakat två st kladdkakor och den ena står i ugnen just nu. Det jättelätta recept jag bakar efter kommer från en liten bok som heter Köksmix, idé och receptbok.

Enkel kladdkaka

100 gram smör
3 dl strösocker
1 1/2 tesked vaniljsocker
1 1/2 deciliter vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
2 ägg

Smält smöret och låt svalna. Rör ihop smeten och häll i smord bröad form, gärna avlång. Grädda i 175 ° längst ned i ugnen i ca 30 minuter. Ät som den är eller servera med vaniljglass eller grädde.


Varför bara bröst?!!

Måste bara kommentera artikeln jag precis läste i Aftonbladet om allas vår Linda Rosing som ständigt figurerar i media i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Den här gången handlar det om hennes 35-års kalas där hon ska bjuda på "brösttårta". Man måste ju bjuda på sig själv säger hon och det är väl jättekul, men varför inte komplettera med en läpptårta också eftersom allt hon sprutat in i läpparna gör att de ser helt enormt onormala ut.

I mina ögon anser jag ju Linda tyvärr vara helt blåst, men sannolikt så har jag ju fel när det gäller det. Faktum är att hon tjänar hur mycket pengar som helst, vilket ju innebär att hon måste ha något innanför pannbenet. Har läst hennes blogg lite för att jag var nyfiken, men det är för mycket stavfel och annat som jag stör mig på så jag orkar inte följa den.

Tacka vet jag Blondinbella istället!

Nu vaknar prinsen så jag ska gå och ta hand om honom.

Fasiken, har ställt klockan i onödan

Här sitter jag nyduschad, sminkad och klar, helt redo på att ta emot paketet med hudvårdsprodukter som jag väntar på. Loggade in för att kolla status på postens hemsida och då står det fortfarande bara "elektronisk förhandsinformation mottagen"..., vilket sannolikt betyder att paketet än så länge finns kvar i Göteborg.
 
Förhoppningsvis kommer det väl imorgon, men då måste jag ju ställa klockan en dag till - man kan ju bli tokig för mindre. Sonen sover fortfarande, men vaknar väl snart.

Frågan är vad jag ska hitta på nu då, vädret ute är ju hur grått och tråkigt som helst. Tror att jag ska försöka baka 2 st kladdkakor som jag kan frysa in. Gäller att försöka hinna med så mycket som möjligt tidigt i veckan så att det inte blir så hetsigt sen.

Nu vart det kväller..

och det är dags att komma isäng. Har varit fullt ös med lilla sonen hela dagen och även nu på kvällen. Tänkte ändra hans tider och få honom att somna tidigare på kvällarna, men det har inte funkat så bra. Han är fortfarande vaken, även om han definitivt sjunger på sista versen. Ska jobba vidare på det där med att ändra hans sovtider.

Imorgon måste jag ställa väckarklockan på 10 eftersom jag räknar med att få en leverans av Mary Kay produkter som jag beställde förra veckan. Postkillen brukar komma mellan 11-12 och man vill ju liksom vara vaken då. Om man inte är hemma och tar emot paketet så får man åka och hämta det och det vill man ju inte. Är så smidigt att få varorna direkt till grinden.

Den här veckan blir det mycket att förbereda. Ska ha kalas på söndag och det kommer mycket folk, både släkt och vänner. Tänkte försöka hinna baka så mycket som möjligt i veckan och frysa in sen, bara ha tårta kvar att göra på lördag.

Nä, nu ska jag försöka sleepa.

Buona notte :-)


Tappad vigselring

En kvinna i USA tappade sin vigselring och fick betala 30 000 för att en rörmockare skulle få fram den igen. Med tanke på att ringen var värd 600 000 så antar jag att hon inte att några som helst problem att betala den lilla notan.

En historia från verkligenheten är att min gammelmorfar stod och fiskade på sitt lantställe för mycket länge sedan och då flög hans 23 karats vigselringen i vattnet. De letade och letade hur mycket som, helst, men lyckades inte hitta den då.
 
40 år senare går min mormor omkring på stranden vid lantstället och ser något som glimmar i vattnet. Där hittar hon sin fars vigselring, helt perfekt välbevarad.

Det gäller att ha tur ibland!

Nu ska jag snart kolla på "trollis" avslöjaren på Kanal 5.


Stressig dag

och ingen ledig tid för att skriva i min hemliga blogg... .-)

Har precis käkat nu och fyllt på med lite kolhydrater, det blev spagetti med köttfärssås.



Ska iväg och träna på Friskis & Svettis om en liten stund. Skriver mer ikväll om jag hinner, men det är inte lätt att vara hemlig och få lite egen tid framför datorn när mannen är hemma.

I'll be back som Arnold sa.


Sex on the beach

Dryga böter för den som har sex på beachen i Bendidorm, Spanien. Jag vet inte hur det är just där, om det mest är fulla turistungdomar som håller på eller om det är bofasta spanjorer. Kan vara stor skillnad på anledningen till att man sexar på beachen.

Den erfarenhet jag har själv är från syditalien. Jag har många gånger haft sex på stranden där i min tonår (och även senare) med min dåvarande pojkvän. Dett fanns liksom ingen annanstans att hålla till utom i bilen och det blir ju väldigt varmt där när det är sommar och jättevarmt även på nätterna. Problemet för tonåringarna (och äldre) är att de bor hemma tills de gifter sig och förutsätts vara oskulder den dag de gör det . Det är ingen som är det, men skenet måste hållas uppe inför familj och släkt.

Det finns även en del ställen där det sitter en typ av vakt (privatperson, antagligen styrd av någon lokal maffiakille) utanför ett stort öppet fält och tar betalt för att du ska få åka in med bilen där. På fältet finns det andra par som håller till i sina respektive bilar. Anledningen till att man betalar för att åka in är att det då är säkert, du betalar för beskydd helt enkelt likaväl som att butiksägare tvingas göra det. Att parkera och ha sex på helt enskilda ställen kan vara farligt eftersom du riskerar att bli rånad.

I centrala delar av storstäder kan man se långa rader av bilar som står parkerade med tidningspapper upptejpade på bilrutorna. Det ser oerhört roligt ut, men någonstans måste ju de stackars människorna hålla till när de vill ha sex. De svenska kompisar jag haft med dit och även min man har haft svårt att tro sina ögon. :-) 

Ungdomar i många andra delar av världen har det betydligt svårare än ungdomar här hemma. Här är det ju hur normalt som helst att sova över hos sin pojkvän/flickvän när man är 15-16. Tryggt och säkert är det, men ibland kanske det är lite för enkelt. Allt blir liksom liten mer galet passionerat när man måste anstränga sig för att hitta ställen att ha sex på.

Ja, det var det inlägget i sex on the beach debatten.

Nu ska jag hoppa i säng!

Nästan tråkigt fint

Äntligen är jag klar med att städa upp i röran, såhär fint blev det!!



På ett jobb jag hade för många år sedan hade jag en lapp uppe på min anslagstavla som löd:
 
Om ett rörigt skrivbord tyder på en rörig hjärna, vad tyder då ett tomt på??

Frågan är ju alltså hur illa det är ställt med mig nu när jag har städat? Tror inte att det är någon större fara, jag är en expert på att stöka till saker och ting på nolltid. Tur att jag har min pedant till man som jagar mig för att jag ska hålla lite ordning.

Tycker ju naturligtvis själv att det är finare när det är städat..., men det är ibland så många papper som jag måste ha koll på osv och då är det bättre att ha alla framme samtidigt! :-)

Nu är det bara att börja jobba med annat nödvändigt stuff, t ex knappa in alla räkningar som ska betalas denna månad. Fattar inte att det är så många hela tiden.

Det här är nog mitt sista inlägg för dagen, men jag återkommer tomorrow!

Vilken jäkla röra!

Usch, vad tråkigt det är att städa, nu har jag lyckats röra till allt ännu mer eftersom jag när jag ska sätta igång att städa får för mig att göra det jätteordentligt så då drar jag först fram en massa saker för att sedan få undan allt. Det bästa hade ju naturligtvis varit att snabbstäda.

Suck, vad knäpp man är. Bäst att fortsätta nu, kommer aldrig att hinna klart innan mannen kommer hem igen annars. Han lär med stor säkerhet gnälla på mig om det ser ut såhär:



Fasiken, det är ju roligare att sitta och surfa runt när man för en gångs skull får vara ifred.

Ja, ja, back to work nu för mig! På en lördagkväll till råga på allt!! :-/

Vilken cool väska!!

Har varit på kalas idag hos en liten tjej som fyllde ett år. En av de som var där hade den coolaste gulligaste söta handväska jag sett. Vilken underbar fantasi den människa som kommit på denna väska har:

 

Ja, man upphörs aldrig att förvånas över alla kreativa människor som finns överallt.

Även mamman till den lilla prinsessan som fyllde ett år hade utnyttjat sitt mycket kreativa sinne och bakat denna gulliga prinsesstårta. 

Antar att ni som läser detta märkt att jag börjat att använda min nya kamera. Har långt ifrån lärt mig alla funktioner än, men kul att fota är det. Har visserligen alltid tyckt det tidigare också, men nu är det jättekul... :-)

Har precis programmerat inspelning på min barndomsidol Carolas 25-års jubileum. Jag var 11 år när hon slog igenom och hade väggarna i mitt barndomsrum tapetserat med bilder på henne, året efter kompletterades bilderna med Herreys, ja vad kan man säga. Bestämde t o m att mina framtida barn skulle heta Carola och Richard.... Ibland är det tur att man ändrar sig i vuxen ålder. Tycker dock fortfarande såklart att Carola har en fantastisk röst, men jag orkar bara inte med allt hennes halleluja prat hela tiden.

Nu ska jag sätta fart att plocka iordning här i arbetsrummet. Mannen har gått iväg med sonen en stund så att jag skulle få lite tid i lugn och ro att få ordning på allt. Fattar inte att det kan bli så himla stökigt ibland, det värsta är att det är jag själv som rör till det.


Stackars Isabella!

Tycker verkligen inte att hon förtjänade att åka ur Let's Dance idag. Hon var såklart inte jätteduktig när hon dansade, men i jämförelse med speedade klumpedumpen Kitty Jutbring så var hon ju helt suverän. Fattar inte hur folk röstar, visserligen röstar jag inte själv, men jag har ju såklart åsikter om hur alla andra borde göra... :-)

Min personliga favorit är nog skådisen Morgan Alling, snacka om att vara dansant och ha rytmen i blodet. Man blir ju glad bara av att se honom.

Har inte hunnit leka så mycket med kameran som jag tänkt, men det blir mer imorgon förhoppningsvis. Sonen har äntligen somnat för natten nu så jag ska snart följa hans exempel.

Hurra, fulladdad!!

Ja, den rubriken kan ju tolkas helt olika beroende på om man är kille eller tjej, å andra sidan kanske en kille inte skulle skriva hurra framför. :-)

Naturligtvis är det ju batterierna till min nya kamera (känns som om jag nämnt den väldigt många gånger nu) som är laddade så jag har äntligen kunnat testa kameran. Den verkar vara jättebra, nu ska jag bara försöka fatta hur allt funkar också. Det är ju alltid lite trixigt när man haft ett märke i flera år och sen skaffar ett helt annat.  Fotoprov kommer läggas upp här såsmåningom.

Imorgon ska jag på kalas hos sonens lilla tjejkompis. Tjejen och hennes mamma lärde vi känna på neonatal-avdelningen och hon fyller nu 1 år. Är inte klokt att tiden går så himla fort.

Nästa helg fyller min lilla prins 1 år och jag håller som bäst på att fundera på allt vad jag ska baka tills dess. Det blir hembakt fixabröd, typ chokladkladdkaka, lingonkaka (har ett jättebra recept som jag lägger ut här senare) och sockerkaka. Det svåra som återstår är tårta. Det är inte många gånger i mitt liv jag har gjort en sådan, så frågan är om jag ska våga mig på det eller om det blir den enkla vägen att köpa. Det är ju betydligt billigare och säkert även roligare att äta en hemlagad, men frågan är om jag fixar det. Ska se om jag hittar något bra recept.

Nu kräver den lilla prinsen min uppmärksamhet!


Hur lång tid kan det egentligen ta..

att ladda batterier till en kamera??! Jag sitter fortfarande och väntar på att batteriet ska ladda klart någon gång. Visserligen sitter jag ju inte direkt stilla och inte gör någonting utan jag leker och håller på att underhålla sonen under tiden, men ändå.

Jag vill ju testa alla funktioner nuuuu!!

Att vara tålmodig är väl uppenbarligen inte min starka sida direkt, men den som väntar på något gott heter det ju, får ju alltid vänta för länge.

Får se till att käka snart så att jag sen kan ägna hela kvällen (fram till Let's Dance i alla fall) åt min nya fina kamera.

Antar att det lyser igenom i det jag skriver att jag är så glad för den!!

Perfekt början på helgen!

Julafton igen!!

Idag är det verkligen som lilla julafton för mig igen. Skulle ha fått en ny kamera på julafton av mannen, men det har dragit ut på tiden. Nu fick jag äntligen en alldeles sprillans ny digitalkamera. Den gamla jag haft är väl typ 4 år, men det händer ju så mycket så snabbt i teknikens värld så det är jättekul med en ny bild nu.

Det blev en Sony Cyber-shot och jag är så himla glad!!




Just nu håller jag på att ladda batterierna så att jag ska kunna börja testa den och lära mig alla funktioner sen. Det ska bli såå kul!! Jag har alltid älskat att fotografera så nu ska jag fota sonen och allt möjligt annat mycket mer än vad jag redan gör.

Ikväll blir det väl till att kolla på  Let's Dance på TV som vanligt, men det blir säkert kul!

Back home

Nu är jag och sonen hemma igen efter att vi varit och käkat hos min mamma. Gott som vanligt! Om några timmar kommer hon hit och ska vara barnvakt till min lilla son, snacka om tur att hans mormor ställer upp. Vi ska åka och storhandla på ICA Maxi (hur spännande som helst...) ;-)

Mannen kommer hem snart och det ska bli kul att se hur hans tatuering ser ut, bara att hoppas på det bästa.

Nu ska jag fixa lite kontorsjobb med Mary Kay, det är en hel del pyssel ibland, men kul!!


Tatueringsdags

Ja, inte för mig alltså, jag är alldeles för rädd för smärta så att tatuera mig är fullkomligt otänkbart. Min man har däremot flera tatueringar och idag ska han göra en till, den sista troligtvis. Han ska skriva vår sons namn på sin arm. Vet inte riktigt vad jag tycker om det, men han får ju göra som han vill med sin kropp.

Tycker det är så himla vanligt nu att alla tatuerar sig så i min lilla värld är man trendigare om man är helt otatuerad. Jag kan på min höjd tänka mig sådana där små klistertatueringar som barn brukar ha. :-)

I går kväll gick jag och la mig strax innan 02.30 och då borde jag rimligtvis ha varit jättetrött. Det var jag uppenbarligen inte för det var helt omöjligt att sova. Visserligen pep sonen till flera gånger så jag var tvungen att gå upp och titta till honom, men det var ändå inte därför jag inte lyckades sova. Somnade efter 4 någongång så idag har jag legat och dragit mig till typ 12 (men då var jag uppe vid 8 och matade sonen).

Ska till min mamma som är ledig idag och käka snart så jag ska fixa iordning mig själv nu. Att käka hos sin egen mamma är alltid perfekt, finns ju ingen godare mat.

Skriver sen om jag kan och hinner.


Ingen kickar fotboll som han...

jag säger Zlatan, jag säger Zlatan! Han är ju bara bäst!!
 
Det är så kul att följa honom och se hur bra det går för honom.

Jag har kollat på italiensk TV tidigare ikväll och där hyllar de "Ibra" som han kallas där. Är själv halvitaliensk så det är kul att höra de italienska kommentatorerna som är helt hysteriska när de kommenterar fotbollsmatcher, går inte att jämföra med alla lugna och sansade svenskar.

Mitt Mary Kay möte tidigare ikväll gick jättebra så nu har jag suttit och beställt hem lite nya produkter. Behövde fylla på mitt lager efter det lyckade mötet. Är alltid kul när kunderna gillar produkterna så mycket.

Nu är det enda jag behöver göra att hoppa i säng så det ska jag göra direkt. Sonen vaknar väl om några timmar och ska ha sin välling.

Natti, natti

Vilket stressande

Herregud, vad trixigt det är att hinna med allt man ska ibland!  Sonen somnade för en liten stund sedan och nu har jag snabbduschat i vanlig ordning, ska sätta igång och sminka mig strax och klockan är liksom efter 3 på eftermiddagen!! Vad har jag då gjort hela dagen?? Inget speciellt alls är svaret på den frågan.

Ikväll är det återigen dags för en hudvårdsklass med Mary Kay produkterna och det ska bli jättekul. Har plockat iordning alla demogrejer jag ska ha med mig + lite lagerprodukter. Det är alltid enklare att sälja om man har produkterna hemma, men ibland är det ju svårt att veta vad kunderna vill ha.

Bäst jag passar på att sminka mig nu, så kanske jag hinner käka något innan sonen vaknar (inte troligt dock, han sover sällan längre än 30-40 minuter i sträck på dagen).

Lär väl inte hinna skriva här något mer idag tror jag, men imorgon är en annan dag som Christer Björkman sjöng en gång i tiden... :-)

Smart Isabella!!

Måste bara flika in mina åsiker om Isabella Löwengrip, dvs Blondinbella. Förut hade jag lite förutfattade meningar och kunde inte förstå hur hon lyckats bli så framgångsrik, men jag måste erkänna att efter att ha följt hennes blogg ett tag nu så blir jag mer och mer imponerad för varje dag. Hon är ju en smart affärstjej och är värd en hel del beundran för det hon åstadkommit med sin blogg.

Hennes senaste smarta val är ju att inte ställa upp i debattprogrammet Debatt med Janne Josefsson. Även om hon nu tackade ja från början så är det ju betydligt vettigare att inte ställa upp.

En annan smart tjej som dock framstår som helst blåst är ju Victoria Silvsted. Såg programmet My perfect life igår och hon verkar ju verkligen inte ha alla hästarna hemma, men samtidigt så är det klart att hon är en smart affärskvinna som lyckats tjäna så mycket pengar på sitt utseende.

Ja, det är bara att beundra dessa två helt olika tjejer, så ekonomiskt framgångsrika på så olika sätt.

Obama och Silvstedt

Äntligen dags för Barack Obama att tillträda som USA's president! Det är verkligen skönt att bli av med krigskillen Bush som fått härja fritt i 8 år!! Inte klokt egentligen.

Har haft besök idag och det var som vanligt kul för både mig och lillkillen att träffa våra kompisar.

Ikväll spelar jag in den bra filmen Independence day som jag visserligen sett ett flertal gånger tidigare, men då kan jag kolla på den igen när jag känner för det.
 
Räknar med att kolla på Victoria Silvsteds program "My perfect life" som går 22.40 på TV4, ska bli intressant att se. Vem vill inte ha ett perfekt liv?! Egentligen är det väl nästan skämmigt att erkänna att man tittar på ett sådant program, men hon är ju helt klart ett intressant fenomen som lyckats tjäna väldigt mycket pengar. Hon måste ju ha något i skallen, även om hon knappt kan prata svenska längre.

Just nu krånglar sonen så jag ska se om han vill sova en stund.

I'll be back later or tomorrow!



Upp tidigt idag med...

Återigen är det ju min egen definition av tidigt nu när jag är föräldraledig. Fick ställa klockan på 9.50 och gå upp och fixa iordning mig. Sonen sover fortfarande så det är ju skönt att få lite tid för sig själv ibland.

Anledningen är att vi får besök av en kompis och hennes son vid 12-tiden. Vi ska käka lite lunch och umgås med barnen. Det ska verkligen bli jättekul. För ett år sedan kände jag inte den här tjejen, men efter att vi båda fått barn för tidigt och tillbringat 2 månader på neonatalavdelningen så har hon blivit en av mina allra bästa vänner.

Tror inte att jag skrivit det tidigare, men min son är född 11 veckor för tidigt eftersom jag fick havandeskapsförgiftning. Han vägde endast 1004 gram vid födseln och det var riktigt kritiskt de första veckorna. Jag trodde aldrig att han skulle överleva, men det gjorde han lyckligtvis. Är så himla tacksam mot den fantastiska vård vi fick på sjukhuset och personalen där är värda hur mycket som helst.

Det är otroligt att han idag är en helt frisk kille som utvecklas helt normal. Han ligger lite lågt i vikt, men följer sin egen kurva så det är lugnt.

Ikväll blir det träning på Friskis & Svettis igen, det ska bli kul. Den enda nackdelen är att passet börjar kl 20.00 så det blir lite sent, men vad gör man inte för att komma iform till "Beach 2009"?!! :-)

Nu ska jag plocka iordning lite och se om sonen vaknar snart.

Mycket info

Idag var det "Herrkväll på Mary Kay mötet" vilket innebär att de flesta damer "tvingat" med sina män. Även jag fick göra detta och det var en högst motvillig kille som kom med under förutsättning på att jag lovade att jag aldrig ska be honom göra det igen.

Sales Directors informerade om vilka enorma möjligheter det finns till att tjäna pengar med Mary Kay och det var jätteintressant tyckte jag. Även mannen tyckte nog det, men vill dock inte erkänna det.

Stefan Molander höll en föreläsning om hur man ska låta bli att begränsa sig själv och sina utvecklingsmöjligheter.

Tänk - Stort, Nytt, Vilt och Annorlunda

Han citerade även Einstein himself som en gång i tiden sa "Logik kan ta oss från A till B, fantasin kan ta oss hur långt som helst"

Nu ska jag snart kolla på Prison Break som jag spelar in.

Superlätt laxrecept

Vilken uppfinning "gåstolen" är som finns för barn. Min son är så stolt när han kan ta sig fram överallt och man ser hur lycklig han är över det. Det innebär ju dock naturligtvis att han rullar fram till en massa olämpliga ställen, men det är bara att se till att springa efter och säga "aj aj", visserligen bryr han stig inte om vad mamma säger, men jag får ju motion i alla fall.

Just nu är det nästan beckmörkt ut och jag undrar just varför det inte ser ljusare ut med snön. Får kolla det när jag är ute istället, men antagligen är det väl för att lamporna är på inne. (Guud så smart man kan vara)

Har precis käkat lax och potatis. Lax är så himla enkelt och gott. Mitt superenkla recept är:

Ben och skinnfri laxfile
Lägg i en ungsform
Häll över lite olivolja
Krydda laxfiléerna med citronpeppar
In i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter

Klart!!

Gott att ha till är kokt potatis och Blå bands Smögensås

Hur enkelt och lättlagat som helst och jättegott!

Nu är det dags att byta om till Mary Kay outfiten, dvs svart kjol, vit topp och svart kavaj!

Snön faller och vi med den...

Ulf Lundells fina låt - så himla bra!

Det är så fint ute nu när det börjar bli helt vitt ute. Har skogen precis utanför och det blir så väldigt mycket ljusare på kvällarna när det är snö ute.

Sonen har precis somnat så nu har jag väl ungefär 30 min på mig att duscha, städa iordning lite + sitta och kolla lite här vid datorn. Det gäller att vara effektiv när man är mamma, och det blir man verkligen. Kunde aldrig föreställa mig hur snabbt man måste göra vissa saker. Ibland föredrar jag att vänta med duschandet tills mannen kommer hem bara för att kunna stå och ta det lugnt utan att ständigt lyssna på om sonen börjar vakna eller så.

Idag har vi tagit det lugnt, sov till typ 11 och det var jätteskönt.

Ikväll ska mormor vara barnvakt och jag och maken ska iväg på Mary Kay möte tillsammans. De har en s k "herrkväll" idag och ska informera lite för männen om vilka affärmöjligheter det finns. Detta för att de ska få mer förståelse och stötta sina respektive lite mer. Min man har ingen vidare lust att gå med, men har lovat att göra det ändå som en engångsföreteelse och det ska bli kul att höra vad han tycker. :-)

Dags att sätta fart med allt nu!

Hemligheter som avslöjas

På Kanal 5 kl 21 går "Trollkarlens hemligheter"  och där avslöjar en trollkarl hur några av de mest kända tricksen genomförs. Det är en himla massa avsnitt som ska gå och jag såg det första förra veckan. Vet inte riktigt om jag tycker det är kul eller inte, men eftersom jag är nyfiken måste jag ju bara se det.

Var i Hollywood för några år sedan och där fanns det flera trolleributiker där man kunde köpa tricks. Du gick in, personalen trollade för dig, men avslöjade såklart inte hur de gjorde innan du köpt tricket.

Såg även en stor trollerishow som hette "50 years of Magic" på Kodak Theatre (där Oscarsgalan även hålls) och det var hur kul som helst och alla de stora kända trollkarlarna var där.

Tror att jag hellre hade levt i ovisshet och naturligtvis är det ju ingen som tvingar mig att se programmet, men jag måste ju bara göra det...

Knäppt - jag vet!


Mätt, nöjd och belåten

Nu har jag precis käkat kycklingsallad. Det var verkligen gott och mätt är jag. Skulle dock vara jättegott med en chokladbit nu, men det låter jag bli. Har ju börjat att sikta mot "Beach 2009" så då får man ju hålla sig i skinnet när det gäller alltför mycket godsaker. Synd att allt som inte är så nyttigt är så himla gott!!

Mary Kay mötet gick bra och damen i fråga tyckte om produkterna. Hon handlade lite nu och kommer att handla mer när hon är tillbaka från sin semester om några veckor. Det är bra att ha något att se fram emot (för både henne och mig) :-)

Jag ska ringa lite samtal snart och försöka boka lite nya möten, det gäller att ligga i om man ska få ihop lite cash.



Tidig morgon...

Många skulle antagligen inte hålla med mig om just den rubriken när klockan är 9.30 på morgonen. Dock har det blivit så att det numera är tidigt för mig. Nu när jag är föräldraledig brukar sonen få välling vid 7.30 på morgonen när han vaknar, därefter går vi och lägger oss igen och sover till typ 11. Det är jätteskönt att kunna ta det så lugnt och speciellt nu den här mörka årstiden finns det direkt inget att stressa till.

Idag har jag dock varit uppe länge nu, har hunnit duscha, sminka mig och är redo att åka iväg om ett tag. Det ska bli kul att se hur det går idag på mötet, de flesta älskar produkterna och det hoppas jag att även denna dam gör. Det är en helt ny kund som jag aldrig träffat förut så det är bara att hålla tummarna.

Det är skönt att kunna sitta lite i lugn och ro framför datorn såhär på morgonen när både maken och sonen sover. Är intealltför ofta som man får det så lugnt. Hinna läsa tidningen när man käkar frukost osv. Bara att njuta.

Time to go and finish the "fixing", innan jag ska åka.


Sen kväll och ingen tid..

Har inte haft tid att skriva idag, men å andra sidan har det inte hänt så mycket spännande. Det enda jag gjort förutom sovit länge är att jag varit och tränat på Friskis & Svettis. Det är verkligen kul och jag är glad att jag kommit igång med det igen. Har tränat i många år förut, men haft ett break på typ 1,5 år (dvs sedan jag blev gravid typ). Är kul att man känner igen ledarna och folket som tränar också och man blir glad av musiken.

Imorgon bitti ska jag iväg och sälja Mary Kay produkter igen så jag måste försöka sova nu.

Natti

Restaurangbesök + lugn hemmakväll

Lämnade sonen hos sin mormor på eftermiddagen och var ute och käkade på restaurang med mannen (det är inte varje dag man kan göra det direkt). Gott och kul!

Var hemma tidigt så vi hann kolla på det underhållande programmet "Lets dance". Jag tycker faktiskt att det är riktigt roligt att se på, är inte så himla kräsen... :-)

Nu har sonen äntligen somnat så nu ska jag hoppa i säng och "sexa" lite med maken... ;-)

Natti 


Spelar det någon roll om allt är sant eller inte?

Det kan man verkligen fråga sig när det gäller den nu pågående debatten om boken "Gömda" av Lisa Marklund. Jag, liksom många andra har läst boken i tron att allt var sant, men det är egentligen inte det som är det viktiga i sammanhanget.

Det intressanta är ju att  "mannen med de mörka ögonen" faktiskt är dömd för att ha misshandlat "Mia Eriksson" och hon har blivit så förföljd att hon som enda svenska kvinna någonsin fått asyl i USA. Helt plötsligt handlar allt om hur synd det är om Osama Awad. Hur kan det vara synd om honom om han har drivit sin misshandel och förföljelse så långt att mamman till hans barn fått asyl i ett annat land?

Om en del i boken är påhittat eller fabricerat spelar ingen större roll, faktum är att det är en dömd kvinnomisshandlare som det nu ska vara synd om. Det är inte synd om honom. Som man bäddar får man ligga. Man kan inte slå och misshandla folk och sedan tycka att man blivit orättvist behandlat. Ge f-n i att slå från första början.

Det kan bli hur fel som helst kan det bli när mediadrevet drar igång i Sverige.

Usch, vad arg jag blir!

Hemma efter kvällsjobb

Ja, nu har jag kommit hem igen efter att ha varit iväg och sålt lite hudvårdsprodukter. Jag jobbar som fristående hudvårdskonsult för Mary Kay för att dryga ut föräldrapenningen. Det absolut bästa med det är att produkterna är helt otroligt bra och kunderna blir så himla nöjda när de provar dem. Sen jag själv började med produkterna så använder jag absolut inget annat, de är liksom löjligt bra. Inte konstigt att det är det största märket i USA och det är även ledande på den svenska marknaden numera.

Mannen sitter just nu i bastun och softar så då passar jag på att skriva. Har visserligen inte skrivit något som helst hemligt än, men det kommer framöver...

Sonen vill ha min uppmärksamhet nu och då ska han självklart få det. Hans vilja är min lag!

Hon har förbrukat sin rätt

till att känna sig kränkt, se aftonbladets artikel om hon som mördade barnen i Arboga. Har man begått ett sådant avskyvärt brott har man enligt mig inte rätt till mycket mer än vatten och bröd i fängelse på livstid. Sannolikheten att hon inte skulle vara skyldig finner jag helt osannolik.

Jag ska strax försöka fixa något att käka, lilla sonen har precis ätit en burk Biff Stroganoff och den tyckte han om. Just nu åker han omkring här brevid mig i sin gåstol och vill ha lite uppmärksamhet. Ska se vad det blir för käk, inget speciellt avancerat i alla fall, det har jag ingen lust med.


Perfekt promenadväder

En härligt vacker vinterdag ute och jag ska strax ut och gå med barnvagnen. Det är skönt att få sig en ordentligt promenad, brukar gå i lite mer än en timme. Sonen somnar oftast lugnt så jag brukar lyssna på radio eller prata i telefon.

Har aldrig bloggat förut och vet som sagt inte vad jag vill ha ut av det hela, mer än att skriva av mig tror jag. Det är skönt med anonymitet ibland om man vill vara helt ärlig om sina tankar och känslor och kunna berätta helt fritt vad som händer i ens liv. Vet inte egentligen om någon är intresserad av att läsa, men det lär ju statistiken visa på såsmåningom.

Dags att klä på mig och sonen nu.

Have a nice and sunny day!

Dags att hoppa i säng

Mannen och sonen (som är snart 1 år) sover gott och jag har suttit uppe en stund och surfat runt lite i vanlig ordning. Jag ska ju hålla den här bloggen hemlig för min man så det gäller att passa på när man får sitta i fred framför datorn. Anledningen till hemlighållandet är att jag vill kunna skriva helt fritt om allt som händer i mitt liv (även om det just nu är förhållandevis lugnt). Kan ju tyvärr inte påstå att jag alltid har varit helt ärlig mot mannen även om det naturligtvis borde vara så att man är det.

Men, i de lugnaste vatten... , där bor sådana som jag. :-/

Just nu är jag föräldraledig, men det är ju inte att vara ledig direkt. Det är verkligen fullt ös på min lilla kille och det är så himla kul. Det händer något nytt varje dag och han lär sig så otroligt snabbt. Just nu förstår han flera ord och jag tränar för fullt med att få honom att säga "mamma", men det låter dessvärre som "pa pa pa"....*suck*. Man kan ju bli galen för mindre.

Shit, nu kom mannen förbi och skulle på muggen..., det var bara att klicka ner snabbt som ögat. Är inte van vid att skriva såhär hemligt, men det måste bli så i alla fall.

Bäst att sluta och gå och lägga mig nu!

Natti

Välkommen till min nya blogg!

Jag har precis skapat den här bloggen och jag kommer inom kort att börja skriva regelbundet här. Hoppas att du som läser finner det jag skriver intressant, det kommer att handla om precis allt möjligt. Vet inte riktigt själv vad det blir av det hela men det lär ju visa sig. Känner att jag har ett behov att "skriva av mig" och då är ju det här ett perfekt forum.

Självklart är det bara att skicka kommentarer till det jag skriver om man vill det.

Gör precis som du vill, det gör jag!

I'll be back!! :-)


RSS 2.0