Tänk så enkelt

det är att bli glad. Har varit iväg idag och shoppat både kläder och böcker. Efter att ha sysselsatt mig med det några timmar kände jag att jag var riktigt glad igen. Glad åt att ha hittat bra toppar och tunikor som passar bra att ha när jag börjar jobba igen och jätteglad över att ha hittat lite böcker. Just nu har det blivit en liten trave med blandade böcker.

Handlade även födelsedagspresenter till sonens lilla kompis som fyllde år igår. Kalaset hålls dock imorgon så då ska vi dit och fira.

Har registrerat mig på flera rekryteringsföretags hemsidor nu och det känns bra att ha kommit igång med det. Förr eller senare måste jag ju hitta något nytt jobb. Inser ju också att jag ska vara glad över att jag har ett jobb att gå tillbaka till.

Ikväll blir det Let's Dance på TV som vanligt som gäller, men innan dess måste jag plocka iordning lite här hemma.

Sonen kryper just nu omkring och lyfter på alla mattor för att se vad som finns under. :-)

Deppardagen över

Igår var det verkligen ingen bra dag. Hade ingen lust med någonting och var allmännt sur och deppig. Tror främst att det hänger på att jag varit så stressad sista tiden + att jag verkligen inte har någon lust att gå tillbaka till mitt vanliga jobb.

Mannen märkte i telefon att jag var deppig så han var extremt snäll under hela gårdakvällen och försökte muntra upp mig.

Jag blev lite gladare av att åka iväg en stund och kolla på bokrean. Jag älskar verkligen att läsa och bokrean är årets höjdpunkt för mig. Handlade några böcker, men det blir fler på fredag när jag ska åka ut och kolla igen. Vet inte varför, men det är så roligt att handla böcker och många gånger är det bra mycket roligare att läsa en bok eller se en film.

Idag har jag och sonen varit iväg på besök hos en kompis från neonatalavdelningen och det var som vanligt kul.

Har precis kommit hem nu och insåg att jag inte skrivit något alls här på bloggen de senaste dagarna. Beror bara på att jag varit så sur.

Just det, igår kväll gjorde jag en ny meritförteckning och skickade in en ansökan till ett företag som hade en annons ute på platsbankens hemsida. Verkade vara ett kul jobb. Nu ska jag definitivt ta tag i att söka nya jobb och försöka komma över att jag blev blåst på det andra.

Skriver igen när jag kan.

Herregud, vilket pådrag!!

Satte precis på datorn och höll på att få slag när jag såg Aftonbladets förstasida med "Extra" över hela skärmen. Trodde att det var något jätteallvarligt som hänt första sekunden, innan jag läste vad det rörde sig om. Sannolikt förlovar sig Kronprinsessan Victoria idag med Daniel Westling.

Jag förstår att det är en jättestor nyhet, men helt plötsligt har inget annat hänt alls i världen. Fascinerande att återigen se mediahysterin kring allt. Nu har de också en livesändning på Aftonbladets hemsida, men reportern där sa just att inget besked väntas förrän kl 16.00.

Man kan ju bli konfunderad för mindre.

Jättekul om de äntligen förlovar sig och såsmåningom gifter sig med varandra, men någon måtta på hysterin får det ju vara.

Nu hoppas jag sonen somnar en stund snart.


Enkel lunch

Idag orkade jag inte laga mat, men hade som tur var köpt en ny frysrätt förra veckan.

Det var Kyckling i örtsky med broccoli och potatisklyftor.



Hur enkelt som helst att tillaga, antingen i stekpanna eller micro. Det blev förvånadsvärt gott så jag kommer definitivt att köpa den här rätten igen. Är smidigt när man inte orkar laga till något annat eller om man bara har bråttom.

Såhär såg det färdiga resultatet ut på tallriken



Det är kul när man blir positiv överraskad av god smak.

Nu är det snart dags att byta kläder inför Mary Kay mötet. Dresscode gäller som vanligt.

Sagolikt vackert

Det är så himla mycket snö ute nu att det ser ut som ett riktigt sagolandskap trots att solen lyser med sin frånvaro.

Försökte skriva några blogginlägg igår, men det strulade här på blogg.se så det fungerade inte. Mycket irriterande är det när det blir så.

Just nu håller jag på att vänta ut sonen, försökte ge honom mat nyss, men den lilla prinsen knep igen munnen och visade tydligt att han inte var intresserad av att äta. Men, han måste ju göra det så nu tar vi en liten paus och så ska jag testa igen om en liten stund.

Hade gärna sett Oscarsgalan inatt, men det är liksom inte läge när man ska vara vaken dagen efter.

För några år sedan blev en italiensk kompis till mig nominerad för Bästa smink. Nu vann han tyvärr inte, men det är ju hur stort som helst bara att bli nominerad. Jag är så glad och stolt över honom. Har känt honom sedan han var 7 år och vi har fortfarande kontakt flera gånger om året. Han reser ju runt i hela världen och fixar smink och specialeffekter till olika filmer.

Nu ska jag testa om sonen vill äta.

Fullt ös och nu Melodifestival

Har inte haft möjlighet att skriva på hela helgen, det har varit precis fullt upp hela tiden.

Nu har jag 2 minuter själv framför datorn och sedan är det dags att kolla på den 3:e kvalomgången av Melodifestivalen. Har väl inga större förhoppningar om att det ska vara speciellt bra, men titta måste jag naturligtvis göra.

Har fortfarande inte riktigt kommit över att jag inte fick mitt nya jobb, men jag har börjat kolla på andra jobb (även om det just nu inte finns några bra). Det lär sluta med att jag får gå tillbaka till mitt ordinarie jobb. Ska åka och träffa dem nästa vecka och föreslå att jag börjar jobba några dagar i veckan från april.

Med tanke på alla varsel osv ska jag väl vara glad att jag har ett jobb att gå tillbaka till, även om jag gärna velat byta till det nya. Den som väntar på något gott..., väntar väl alltid för länge.

Dags att sluta nu, skriver igen så fort jag får möjlighet.

Superenkel soppa

Idag åt jag en så himla god soppa som är väldigt enkel att göra, tar inte mer än 5 minuter innan allt är klart.



Soppan är Keldas färdiga Chicken Carib. Bara att värma i kastrull, sen skar jag bara lite purjulök, paprika och krutonger och la i när soppan blivit varm. Man kan såklart lägga i mycket annat, te x kycklingbitar osv.

Den är verkligen supergod. Det var en kompis som rekommenderade det och jag är glad att jag lyssnade. Finns en mängd andra smaker på Keldas soppor också som jag inte provat än, men det ska jag garanterat göra snart.

Såhär såg den färdiga soppan ut:



Testa, jag lovar att det är jättegott!!

Har tränat ikväll och det känns bra.

Är fortfarande sur över att jobbet gick åt helsike, men det är ju inget jag kan påverka så det är bara att sluta sura över det nu. Ska ta nya tag imorgon.

Natti, natti

Långpromenad

I morse hade lillprinsen läkarbesök på BVC (Barnavårdscentralen, herregud så myndigt det låter).

Vi gick hemifrån 09.20 och promenaden dit tar ca 45 minuter så fram och tillbaka som det blev idag blev till en riktigt lång promenad med barnvagnen.

Sonen hade gått upp en del i vikt och väger nu 7750 gram och är 74,5 cm lång. På längden är han ifatt den s k "normalkurvan", men han ligger fortfarande lite in underkant på vikten. Ska börja tillsätta rapsolja i maten.

I övrigt är det lilla underverket helt frisk och allt ser bra ut. Är så skönt att få det bekräftat!

Nu sover han, men när han vaknar ska han få mat och sen ska jag försöka fixa något att äta åt mig själv.

Nu ska jag kolla på lite olika jobbsidor, fasiken vad sur jag är fortfarande och jag kommer nog att vara det ett bra tag. Snacka om att bli blåst!


Fy f-n vad dåligt!

Jag är så himla arg, ledsen och besviken nu. Igår kväll ringde den person som skulle bli min nya chef och informerar om att det har blivit ändrade planer så de behöver inte en till administrativ tjänst. Men åhhh, hur knäpp kan man bli, det var ju de som ringde mig och sa att de behövde hjälp, det var de som erbjöd mig ett heltidsjobb, jag hade inte bett om det.

Är så himla sur över hanteringen på det här. Jag har verkligen ställt in mig på att börja jobba där nu och så skiter sig allt! Man kan bli tokig för mindre. Fattar inte hur man kan behandla folk så. De visade mig det rum där jag skulle sitta, vi pratade lön och en massa annat. Vi hade ett muntligt avtal helt klart.

Det som gör mig mest förbannad är att jag har fokuserat helt på det här nya jobbet de senaste två veckorna. Har sett fram emot att säga upp mig på mitt vanliga jobb och börja med nya utmaningar. Till råga på allt har jag varit så glad att jag berättat om mitt nya jobb för hela min omgivning.

Usch, vad fel allt blev.



Jag blir galen

av att inte veta vad som händer. Väntar fortfarande på samtal och jag blir mer frustrerad för varje minut som går. Nu skulle det passa bra att chefen i fråga ringer eftersom min lilla prins sover. Kan ju vara lite trixigt att prata annars när det är fullt ös på den lille.

Ja, ja, jag kan inget annat göra än vänta, men det är väldigt frustrerande.

Ikväll ska prinsens farmor och farfar passa honom medan vi åker och handlar som vanligt. Ska testa och köpa en soppa från Kelda som jag hört ska vara god. Borde vara enkelt och bra att fixa till lunch imorgon.

Nu ska jag fortsätta att vänta.., det är liksom inget annat man kan göra.

Inget är som väntans tider

Det är så jobbigt att vänta på något. Imorse hade jag ett missat samtal från företaget där jag ska börja jobba och som ska skicka avtal till mig. Fick meddelande att jag skulle ringa upp honom efter 13.00 vilket jag också gjorde. Tyvärr var han inte anträffbar så nu väntar jag på att han ska ringa mig.

Behöver veta om det blir något avtal eller inte så att jag vet om jag ska jobba på fredag. Jag hoppas verkligen att det inte är något som strular, vill verkligen ha det här jobbet.

Ett komiskt sammanträffande är att en kollega från mitt ordinarie jobb ringde för en stund sedan och vi pratade en bra stund. Det var riktigt kul att prata med henne och höra att allt är som vanligt på mitt jobb. Har jobbat där i mer än 8 år så det känns ju lite som hemma med att vara där.

Ska försöka åka dit nästa vecka och hälsa på (och förhoppningsvis kunna ha med mig en uppsägning), men det återstår att se. Känns inte som om jag kan lite på att det här avtalet blir klart nu. Om det inte blir så blir jag verkligen ledsen.


Strålande vacker dag

Ja, otroligt nog skiner solen och det är helt molnfritt ute. Ska strax ta mig iväg på en promenad med barnvagnen.

Igår kväll var jag ute och gick med en kompis i det kalla vädret. Vi gick i mer än en timme och det var skönt och roligt. Tiden går så himla fort när man går och pratar.

Jag väntar fortfarande på avtal från företaget där jag ska börja jobba och jag börjar i ärlighetens namn bli lite fundersam över varför det inte kommer något. Hoppas verkligen att det inte är något som strular.

Nu är det dags att klä på sig och komma iväg.

Vilken tur man kan ha!!

Åh, vad glad jag blev precis nu. Hade ju som jag nyss skrev ingen lust alls att gå och träna ikväll, men det löste sig hur bra som helst.

En kompis ringde precis och frågade om vi skulle ut och gå ikväll och det är ju betydligt roligare. Vi brukar göra det ibland, men nu var det länge sedan sist. Det brukar bli typ 5-6 km i rask takt och det är ju bra motion det med. Speciellt när jag är så trött som nu (fast jag blev konstigt nog piggare direkt av bara tanken på att slippa vänta till 20.00 och träna).

Ibland har man verkligen tur!

Trött igen

Jag är så himla trött nu igen. Sonen var visserligen jobbig inatt så det blev typ max 1 timme i sträck som jag sov och sedan var jag tvungen att titta till honom eftersom han gnällde.

Kände mig relativt pigg tidigare idag, men nu är jag helt slut igen. Det värsta är att träningspasset inte börjar förrän kl 20.00 idag, fattar inte hur jag ska orka ta mig dit, men på något sätt ska jag göra det. Egentligen borde jag kanske vara hemma, men jag måste ju tänka på "Beach 2009". Tiden går så fort och börjar man flippa ur är det lätt att man fortsätter.

Sonen sover just nu och jag borde väl göra detsamma, men då tror jag absolut inte att jag orkar komma upp igen (vilket jag måste naturligtvis, det är många timmar kvar på den här dagen).

Vi får väl se vad som händer, hoppas verkligen jag kan sova några fler timmar inatt.

Barnskratt är underbart

Har precis suttit och lekt med min underbara son som vanligt och idag var det extremt roligt. Man håller ju alltid på att fåna sig för att få honom att skratta åt olika saker När man lyckas och han skrattar helt hysteriskt åt något som man själv inte tycker är sådär jättespeciellt så mår man bara så otroligt bra.

Det finns inget som gör mig lyckligare än att höra min lilla prins skratta så att hela han skakar. Jag mår bra i hela hjärtat och själen av det.

Just nu tittar han på mig med förväntansfull blick så jag ska fortsätta att underhålla honom nu. Det som var roligaste idag var att slå en liten plasthammare mot mitt ben. :-)

Ikväll är det träning som vanligt så jag får se om jag hinner skriva något mer idag, i annat fall blir det imorgon.

Tjohej!


Starta eget företag

Läste precis Aftonbladets artikel om en tjej som startat eget företag eftersom hon fick en bra idé + att hon naturligtvis vågade ta steget ut i den okända världen.

Det kan vara mycket enklare än vad man tror att starta eget. Det finns företag som har helt färdiga marknadsplaner, du kan jobba enkelt hemifrån och du får all stöd och utbildning från företaget. Jag är själv på gång med att starta eget inom en snart framtid och har redan börjat bygga upp min verksamhet. Startkostnaden är strax under 5000 kr och de pengarna har jag för länge sedan tjänat in.

Om någon är nyfiken och vill veta mer kan ni maila till mig på: [email protected] så berättar jag vad det handlar om. Bor du i Stockholmsområdet och vill veta mer kan jag gärna träffas ute på en fika och berätta om företaget, visa marknadsplanen och annan information. Allt utan att man förbinder sig till något alls och naturligtvis helt utan kostnad.

Denna typ av arbete passar bäst för tjejer/kvinnor från 18 år och uppåt

Anledningen till att jag inte skriver ut i bloggen vad det handlar om är att företaget ej vill marknadsföra sig via internet.

Awards night

Igår blev det lite senare än vanligt på Mary Kay mötet eftersom vi hade Awards Night. Det har vi en gång/kvartal och då firar vi framgångarna för kvartalet som varit. Det koras en massa olika titlar typ Queen of Sales, Miss Go-Give osv.

Det är väldigt kul och en otroligt sammanhållning på mötena. Mycket amerikanskt är det såklart, men det gör absolut ingenting. Kan vara kul att strunta i den svenska "jante-lagen" och bara njuta av framgångarna.

Jag kom 2:a när det gäller försäljning och det är jag jättenöjd med.

Min underbara kompis som är 65 år blev korad till Miss Go-Give och hon fick detta fina rosa hjärta



Miss Go-Give har vi själva röstat fram och det innebär att man varit extra hjälpsam, vänlig och bara helt underbar. Det är nog det finaste priset man kan få eftersom det visar hur mycket man faktiskt betyder för sina kollegor.

Jag hörde självklart till dem som röstade på min äldre vän. :-)

Ska ta hand om den lilla krypande vesslan nu.

Snabb som en vessla

Jag undrar just var det uttrycket kommer ifrån, men jag antar att vesslor är riktigt snabba.



I det här fallet är det min krypande son är så himla snabb att man inte hänger med i svängarna. Det gäller att inte släppa honom ur uppsikt en enda sekund för då har han krypit fram till något som han ska hålla sig borta ifrån. Han är nyfiken på precis allt. Ibland stannar han upp lite i krypande och viker upp mattkanten, det är uppebarligen mycket fascinerande.

Att se honom utvecklas så mycket dag för dag är helt underbart. Gäller bara att man fattar att han börjar bli stor och riktigt snabb.

Ska barnsäkra så mycket det bara går här hemma, men det finns mycket som han kan peta på. Gäller att ha stenkoll helt enkelt.

Just nu petar han på mina cd-skivor, ska rädda dem nu.

Dagens löp - nyhet från oktober 2008

Herregud, idag har Expressen som löpsida att Reinfelts far kört bil berusad. Naturligtvis är det en s k nyhet, men det kan ju omöjligtvis vara en nyhet idag den 16 februari när själva händelsen skedde i oktober 2008.

Visst, det är idag man har bestämt sig för att åtala honom, men snälla någon ansvarig!! Ett löp om statsministerns pappa?? 4 månader efter att det hände?? Det är ju inget som har med statsministerns handlande på något sätt att göra, det handlar ju om en pensionär och kommunalpolitiker som eventuellt gjort sig skyldig till brott. Frågan är om det verkligen inte hänt något viktigare det senaste dygnet som man kunde sätta på en löpsedel??

Jag fattar inte hur journalisterna tänker. Börja skriva om viktiga nyheter, inte ett löp om en eventuellt berusad pensionär.

Jag blir galen på sådant här!

En härlig måndag!!

Visst är det så försöker jag intala mig själv. :-) Jag är om möjligt ännu tröttare än igår, men idag har det sin förklaring. Sov 3 timmar inatt och gick upp 04.00 och skjutsade min mamma till flygplatsen. När jag väl var uppe och körde bil var det ingen fara alls, då är man ju liksom överpigg på något sätt.

Det mest förvånande är väl hur mycket trafik det kan vara så tidigt på morgonen. Har insett att jag glömt bort lite hur trafiken är på morgonen nu när jag varit mammaledig.

När jag kom hem vilade jag till 8.00, sen fick sonen mat och därefter somnade vi om till 10.30. Då var jag verkligen helt groggy, men det var bara att masa sig upp.

Ikväll ska jag som vanligt på måndagarna på Mary Kay möte och denna gång är det något som kallas "Awards night". Det har vi en gång i kvartalet och då blir det lite utmärkelser till de som gjort sig förtjänt av det, lite god mat och en massa roliga grejer.

Ska fixa iordning mig nu = duscha och sminka mig med andra ord.

Så himla trött

Jag fattar inte riktigt varför, men jag är så himla trött nu. Var helt inställd på att gå och träna ändå, men jag bara kände att jag inte orkar idag. I natt var jag visserligen uppe ganska så mycket med sonen, men jag borde inte vara såhär trött som jag är ändå tycker jag.

Det är inte så bra att jag är så slut redan nu eftersom natten som kommer ska jag skjutsa min mamma till flygplatsen. Väckarklockan kommer att ringa 04.00 här hemma. Jämmer och elände, men hon ställer alltid upp när jag behöver hjälp eller skjuts så det är bara att gilla läget med ett leende. :-)

Bara att gilla läget och inse att jag första gången i år hoppat över ett träningspass. Känns väl inte sådär jättebra, men jag ska ta nya tag på tisdag.

Sonen kräver min uppmärksamhet nu så det ska han såklart få.

Söndag igen

Festen igår var hur kul som helst.
 
Det var som vanligt superroligt att umgås i det gänget. Vi är väl ca 20 pers som träffas flera gånger per år för olika fester, typ nyår, midsommar, kräftskiva, kalas osv. Det är alltid lyckat med dessa trevliga människor. Igår hade det tillkommit några nya ansikten och det var också väldigt trevligt.

Klockan klämtade dock vid 23 då vi var tvugna att åka hem till barnvakten, men det gjorde inte så mycket. Kollade på Melodifestivalen som vi spelat in och förfasade mig återigen över hur folk röstar. Jag bidrar ju själv inte med mina åsikter genom att rösta, men jag anser ju definitivt att den riktiga 80-tals schlagern med Lili & Sussi skulle gått direkt vidare tillsammans med Måns. Det s k hårdrocksbandet kändes ju lite väl fjantigt tycker jag. Hårt ska vara hårt, de körde ju mer dagispop typ.

Idag är det en lugn dag hemma som gäller och sen ikväll ska jag träna som vanligt.

Strax redo för fest

Nu sitter jag i min rosa morgonrock, är nyduschad, sminkad och har precis målat naglarna. Kläderna jag ska ha på mig ligger på sängen och väntar. Sonen sover just nu och ska få lite mat när han vaknar. Det är ingen idé att jag klär på mig festkläderna innan dess, det är att riskera att få hitta några andra kläder att ha på festen. Hans bordskick är inte vad det borde vara, men å andra sidan är han ju bara 1 år och har rätt att få kladda.

Det ska bli kul att gå på fest, det är ju inte varje helg direkt. Jag kommer att köra bil eftersom det inte kan bli alltför sent när vi har min mamma som barnvakt.

När vi kommer hem tänkte jag kolla på Melodifestivalen som jag nyss programmerat för inspelning. Hoppas verkligen att det är bättre än förra veckan, speciellt den s k pausunderhållningen de hade då med två gamla gubbar som satt och lullade på bästa sändningstid i TV.

Hoppet är ju det sista man loosar som sagt.



Rumpchock, porrhög och homoattack

Ibland känns det som om tidningarna tävlar i att använda de mest uppseendeväckande orden som finns för att dra läsare. Det konstiga är att eftersom de fortsätter att göra det så innebär det ju att det lyckas och det är väl egentligen det som är det mest skrämmande.

Igår var det Laila Bagges rumpchock som var på löpsedeln. Idag har jag inte sett någon löpsedel, men på på Aftonbladets hemsida har de i stora feta bokstäver skrivit "Porrhögen som kan stoppa Måns" och så var det även något om "Scotts homoattack mot Tony Irving"

Det finns snart inget att säga om alla totalt onödiga ord som ska vara chockerande och väcka så mycket uppmärksamhet som möjligt. Det måste rimligtvis finnas mycket viktigare nyheter som bör stå på en löpsedel eller flashas upp i fettostil över halva bildskärmen.

Om jag hade en lång journalistutbildning i bagaget skulle jag inte vilja arbeta på någon av de kvällstidningar som skriver sådana typer av rubriker eller artiklar. Skulle anse att det var under min värdighet.

Fram för mer seriösa rubriker och artiklar, lite mindre chocker av alla de slag.

Gulligull-dagen!

Ja, så är den då här,  "Alla Hjärtans dag"!

Maken fick sin ring här nu på morgonen och han blev jätteglad för den och det är ju kul när man köper något han gillar. Han är just nu ute och shoppar så vi får väl se om jag får någonting. Han brukar vara väldigt duktig på att handla smycken osv även när det inte är någon speciell bemärkelsedag så det gör inte så mycket om det inte är något speciellt. Något litet vill jag ju dock gärna ändå ha såklart....!!

Ikväll är det fest och det ska bli jättekul. Lillprinsens mormor ska passa honom.

Paketen vi har med till värdparet är så himla gulliga



Innehållet är också på gulligull-temat, 12 st hjärtformade värmeljus och en hjärtformad ljusstake.

Det passar perfekt in idag och om nu värdparet förlovar sig (vilket jag inte vet, maken tror det) så är det ju ännu bättre.

Alla hjärtans dag imorgon

Ja, det är inte klokt vad fort tiden går, brukar visst skriva det ofta, men det är bara att konstatera att den flyger fram.

För ett år sedan bodde jag på sjukhuset och levde dag för dag och hoppades att min lilla son skulle överleva. Det gjorde han ju lyckligtvis och det är det bästa som någonsin hänt mig. På alla hjärtans dag satt jag nästan hela tiden med honom i famnen precis som vanligt, men när jag var iväg och åt köpte jag en liten nalle som hängde i ett hjärta. Det var det första jag köpte åt honom sedan han föddes. Kändes som ett stor steg att våga handla något åt honom.

Idag när jag handlade har jag köpt en fin silverring till mannen och till sonen har jag inte köpt något i år. Han har fortfarande så mycket leksaker sedan födelsedagen som han inte hunnit leka med och än så länge förstår han ju inte så mycket. Är dock glad att jag köpte något förra året (då blev dock maken utan).

Imorgon kväll är vi bjudna på fest och till värdparet har jag köpt jättegulliga hjärtformade värmeljus och en hjärtformad ljusstake. Tror att det kommer att uppskattas.

Varför alla samtidigt?

Jag älskar att läsa tidningar och böcker av alla de slag. Prenumererar därför på 3 st helt olika tidningar, nämligen:
Amelia, Cosmopolitan och Passion for Business.





Frågan är bara varför alla lyckas komma till brevlådan exakt samma vecka så att man nu har hur mycket som helst att läsa. Den ena kommer ut varannan vecka, den andra varje månad och den tredje varannan månad. Bra jobbat att lyckats pricka in samma leveransvecka på dem. Förtar lite av nöjet för mig bara (men bitter, det är jag inte) :-)

Just det, en av topparna jag köpte ser ut såhär:



Jag tycker den är jättefin, funkar både till vardag och fest beroende på vad man lägger till för något under.

A lot to do

Trots att jag "slapp" jobba idag så har det varit helt fullt upp. Eftersom mannen var hemma åkte jag iväg hem till en kompis mitt på dagen. Vi ska köpa hennes bilbarnstol eftersom lillprinsen vuxit ut den vi har nu.

Stolen var relativ fräsch så det kändes ok. Gillar annar inte att köpa så mycket begagnat till min prins, men inser ju själv att det är helt coco ibland att köpa nya saker. Ska såsmåningom försöka sälja av lite av hans grejer, de är hur fina som helst och ser helt nya ut.

Efter besöket var jag och shoppade lite, det är kul att göra det igen. Känns som om jag haft ett mycket långt uppehåll med att handla till mig själv, men nu är det dags att piffa upp garderoben lite när jag snart ska komma igång att jobba.

Dags att fixa lite käk strax till sonen.

Ikväll blir det som vanligt Let's Dance som gäller på TV.

Strutsbeteende

Ja, herregud, stoppa huvudet i sanden är nog inte det man ska göra om man har 82 000 kr i sms-lån. Trots detta verkar det vara nästan mer regel än undantag att de med hur mycket skulder som helst gör det. Jag undrar verkligen vad det beror på, man måste ju på något sätt förstå att ens handlingar får konsekvenser.

Gäller ju allt här i livet, även för de brottslingar som tror att de kan göra vad som helst och komma undan med det.

Var och tränade förut och det var kul, men jobbigt. Kom hem till en grinig man som nu sitter ute i bastun och är grinig där. Ibland fattar jag inte vad jag ska med honom till. Vet ju som jag skrivit tidigare att han är en jättebra pappa, men frågan just nu är hur bra man han är om han är arg utan anledning på mig.

Suck, vilken konstig dag och kväll det har varit. Det började dåligt och nu verkar det sluta ännu värre om surmannen ska fortsätta tjafsa när han kommer in.

Det enda som lyser upp min tillvaro just nu är min underbara son!

Beroende

Ja, man kan ju vara beroende av olika saker. Själv är jag ju internetberoende även om jag inte är en helt hysterisk användare, dock vill jag ju naturligtvis att det alltid ska funka.

Hade nyligen problem så uppkopplingen funkade inte på kanske typ 30 min, då blir man ju extra nyfiken på allt. Man måste absolut kolla mail, nyheter eller whatever precis då så istället för att gå ifrån datorn en stund sitter man och fipplar hela tiden. Helt onödigt, det är ju bättre att gå därifrån och syssla med något annat i väntan på bättre tider. Lätt att säga nu, svårt att omsätta till handling när man borde.

Nu verkar det funka i alla fall så jag måste kika runt lite och kolla upp alla jätteviktiga saker nu så jag hinner det innan lillprinsen vaknar.

Fortfarande irriterad

över att jag inte ska jobba imorgon, men jag börjar vänja mig vid tanken nu. Var ute och gick en promenad med lillprinsen, det var ju såklart inget vidare väder ute, men det är skönt att gå ändå ibland.

Nu har jag matat honom och han ser mer och mer ut som en gris varje gång, han tycker det är roligt att kladda med maten (medan jag tycker det är mindre roligt). :-) Det var bara att byta kläder och tvätta av honom efter Biff Stroganoff måltiden.

Ikväll är det träning som gäller som vanligt och sen ska jag kolla på Lyxfällan och se vad det är för spån som är med denna gång. Det är alltid intressant att se hur blåsta folk egentligen kan vara när det gäller många saker, men speciellt pengar. Man kan inte handla om man inte har pengar så är det bara.

Dags att plocka iordning efter matstöket i köket.



Strul med avtalet!!

Usch vad jag är irriterad nu!

Jag skulle börja mitt nya jobb imorgon och har väntat på mitt avtal hela veckan. Nu har jag precis pratat med personen som ska bli min chef och hon har flera frågor hon måste ställa till VD'n som naturligtvis är bortrest. Det innebär att jag inte kan få något avtal förrän nästa vecka och det innebär i sin tur att jag inte kan börja jobba imorgon som det var tänkt.

Suck, vad jobbigt det är när man är helt inställd på något. Men, jag får hoppas att det inte blir något strul utan att avtalet kommer nästa vecka så att jag kan börja jobba nästa fredag.

Vill inget hellre än att komma igång med jobbet en dag i veckan nu.

Bloggen här har strulat ett fleratal gånger så att jag inte kunnat få ut mina inlägg. Störande det med.

Ingen vidare start på den här torsdagen alltså. :-/

Lax - enkelt, gott och nyttigt!

Helt klart är lax en underskattad fiskrätt som är så oerhörd enkel att laga. Nu hade jag ju visserligen matlåda sen igår, men det är t o m gott när man värmer den.



Recept till laxen hittar du här

Den här gången hade jag inte Smögensås som jag brukar ha utan det blev en färdig Creme Fraiche med smak av paprika och vitlök. Jättegott!

Varför är killar pryltokiga?

Försökte skriva några inlägg igår kväll, men det fungerade inte alls här på blogg.se då. Det är så himla störande när man som vanligt har så mycket intressant att skriva om.

Får se om det funkar nu istället då.

Igår kväll var jag och tränade som vanligt och när jag kom hem stod det en överraskning i hallen. Min prylbög till man hade handlat igen och såhär såg kartongen ut:



Till saken hör att vi hade en exakt likadan TV som är 1 år gammal, men den var ju "bara" 40 tum.... Visst, den nya är jättefin, men jag tycker att den andra också är det.

Som tur är så har han sålt vår "gamla" TV för 10 000 och den här kostade 10 990 så skillnaden blev bara 1000 kr vilket ju innebär att jag inte kan klaga så himla mycket.

Storleken har ju som vi alla vet betydelse (alla som säger annat gör det bara för att inte såra killarnas självkänsla).

Idag har jag och sonen varit iväg hos några kompisar som vi lärde känna på neonatalavdelningen förra året. Vi fikade, pratade och hade trevligt.

Det var skönt att komma iväg på en promenad också tyckte jag.

Dags att fixa med mat igen snart, som tur är blev det matlåda från gårdagens middag så det blir enkelt nu.

Mulet igen

Varför kan det inte få vara fint en hel dag undrar jag ibland. Nu är det ju mulet ute igen och det blev inte av att jag fotatde när jag var ute och promenerade. Suck, jag vet ju att man måste passa på, men någon gång tror man ju att det skulle kunna vara sol en hel dag.

Har ringt runt lite till några Mary Kay kunder, men dessvärre inte fått tag i någon av dem. Det blir till att ringa senare idag.

Har tagit fram lax ur frysen för en stund sedan och ska börja förbereda middagen såsmåningom. Tänkte försöka käka vid 16-tiden tror jag. Ska passa på att göra matlåda så slipper jag laga mat imorgon.

Ikväll är det träning igen, ett medel/puls pass denna gång så det blir jobbigt. Förhoppningsvis är dock kondintionen lite bättre nu så att det kanske inte känns så jobbigt. Hoppet är ju det sista man loosar.

Fortfarande inget avtal, vad jobbigt det är att vänta på något!!

Vad fort det går

nu när sonen börjat krypa. Man har svårt att hänga med i svängarna, det händer så mycket varje dag. Måste hålla stenkoll på honom, i annat fall kryper han iväg och petar på allt som kan tänkas se intressant ut (vilket uppenbarligen är det mesta).

Ska strax ut och gå i det för ovanligheten skull jättefina vintervädret. Ska ta med kameran och se om det blir läge att ta några fina kort. Det tar säkert en bra stund att gå eftersom det är isgata på gångvägarna så det gäller att ta det lugnt.

Väntar fortfarande på avtalet från mitt nya jobb, men det är ju bara tisdag idag. När man väntar känns det bara som om tiden går så himla långsamt. Ska bli spännande att läsa igenom det och jag ser så himla mycket fram emot att börja jobba på fredag.

Dags att gå ut nu. :-)

Äntligen

är det måndag kväll! När jag går och lägger mig om några timmar vet jag att jag får sova utan att behöva ställa en väckarklocka för första gången på en massa dagar. Jag har ju såklart min levande lillprins som garanterat väcker mig ändå, men det gör inget när det är han som gör det. Det är klockan jag inte gillar.

Mary Kay mötet ikväll var jättekul och inspirerande. Nu känner jag mig fylld av energi och imorgon ska jag ringa lite samtal och försöka boka några möten.

Idag fick jag en inbjudan till en fest hos en god vän på lördag kväll. Det ska verkligen bli kul, man skulle tydligen klä sig i något rött så jag antar att det är lite kärlekstema eller så med tanke på att det är "alla hjärtans dag". Frågan är ju om min kompis ska förlova sig med tjejen eller något liknande. Jag vet inte, men kanske.

Nu är det strax dags för måndagsdosen av Prison Break. Det blir såklart lika intressant som vanligt, även om serien verkligen dragit ut lite väl mycket på tiden nu.


Sjukhusbesöket avklarat

Nu är vi hemma igen. Besöket på sjukhuset gick jättebra och det är inga förändringar på sonens ögon. Han kommer att bli kallad en gång till när han är 2 år och sedan blir vi helt utskrivna från den kontrollen.

Det är så skönt att få bekräftat att allt är bra och att de kontrollerar honom så noga.

Nu är han lite extra ljuskänslig eftersom han fått droppar i ögonen så han sitter nu i halvmörkret i sitt rum och leker. Det känns onödigt att tända lamporna tidigare än nödvändigt.

Ska försöka få i mig något att äta nu, sen ska jag byta kläder och åka iväg på mitt måndagsmöte igen. Mannen kommer hem typ 17 och jag åker 17.05. Det är så himla kul att man hinner ses... :-)

Jag kommer väl hem lagom till Prison Break antar jag.

Det ska bli så skönt att lägga sig ikväll och veta att jag inte behöver ställa någon klocka imorgon!! Hurra!!

Solen skiner

Äntligen en vacker vinterdag ute! Skulle gärna gå ut och gå med lillprinsen, men det hinner vi tyvärr inte eftersom vi ska åka till sjukhuset snart.

Är som sagt (eller skrivet) glad att de kollar honom extra mycket, men jag tycker ändå det är lite jobbigt att åka till sjukhuset. Alla minnena sen förra året när jag bodde där med honom  i 2 månader kommer tillbaka ännu mer.

Just nu håller han på att krypa ur sin rum, det är fascinerande att se hur snabbt han lär sig nya saker.

Ikväll är det Mary Kay möte som vanligt på måndagar, det blir kul det med, men sen längtar jag efter att bara vara hemma i lugn och ro några dagar.

Dags att sätta fart nu.

Lång dag

Idag har jag verkligen inte hunnit med något alls här framför datorn. Har varit på utbildning med Mary Kay och det var jättekul och intressant. Kom hem sent på eftermiddagen och efter att jag lagat mat så har jag lekt hela kvällen med lilla sonen. Har varit borta mycket den här helgen så jag har verkligen saknat honom.

Imorgon ska vi på återkontroll till sjukhuset. Eftersom han hade syrgas i nästan en månad så kontrollerar de hans ögon för att se om det är några förändringar. Allt var helt bra när vi var där senast i juni (då gick vi på kontroller varannan vecka) så det här är bara en "extra" koll för att han fyllt 1 år. Är så glad att de kollar honom så noga och jag är inte så orolig denna gång. Har en känsla av att allt är bra så det är ju bara att hoppas att den stämmer.

Nu ska jag försöka komma isäng, måste inte upp lika tidigt imorgon, men ändå ställa klockan. Längtar till tisdag morgon när jag inte behöver det.

Natti


Snälla, snälla

låt mig få sova länge snart. Den här natten har det väl blivit högst 4 timmars sömn så jag ligger rejält back nu. Sonen strulade lite igår kväll och sen kunde jag inte sova.

Snälla, snälla ta bort Caroline af Ugglas och ta bort alla deltävlingar från Melodifestivalen. Jag tycker att det totalt har spårat ur nu, det är alldeles för mycket blaj och för lite musiktävling. Det var bättre förr med en enda kväll som ägnades åt detta spektakel. Jag har alltid gillat att kolla på det här tidigare, men nu räcker det. Vad var det förresten för pausunderhållning på bästa sändningstid?!! Två gubbar som sitter och lallar på scen och den ena är sämre än den andra. Vem är ansvarig för det?

Hur kunde förresten Caroline af Ugglas låt röstas fram av den internationella juryn??? De borde väl rimligtvis gilla en låt på engelska om den ska ha möjlighet att slå i Europa. Fattar inte vad de håller på med!

Nog om det där eländet, säkerligen lär jag ändå kolla nästa vecka även om jag har lust att köra min egen personliga bojkott, men dessvärre är jag så nyfiken att jag nog ändå måste se det hela.

Ska strax hoppa i mina Mary Kay kläder och iväg på utbildning idag. Det ska verkligen bli jättekul och intressant. Man lär sig alltid något nytt + att det är kul att träffa kollegorna.


Enkelt, snabbt och gott

Idag har jag fixat min absolut enklaste och godaste favoriträtt, det är så enkelt att laga att det är löjligt.

Pasta med Pesto alla Calabrese



Koka upp pastan, obs se till att den ej blir överkokt, ska vara "al dente", dvs med lagom tuggmotstånd. Provsmaka alltid när det är kort tid kvar.

Blanda i den färdigköpta såsen

Riv parmesanost över såsen och pastan

Ät och njut!



Min parmesanost var dessvärre slut så den saknas på bilden ovan.



Nytränad och nyduschad

Har precis kommit hem från ett medelfriskis pass och hunnit duscha innan jag satte mig här framför datorn.

Dopet var helt ok. Lite stelt och uppstyltat  i kyrkan, prästen var inte så värst inspirerande och ingen kunde psalmerna man skulle sjunga. Jag (liksom de flesta andra) mimade bara till psalmtexterna.

Efteråt fick vi gå till en församlingssal och där bjöds det på kaffe och tårta. Såklart fick den lilla prinsessan som döptes en massa presenter, men tyvärr bestämde sig hennes föräldrar för att öppna dem hemma. Jag tycker det är jättetråkigt, vill verkligen se deras reaktioner och det tror jag att många håller med mig om. Ja, ja, inte mycket att göra åt det, alla gör som man vill.

Hann vara hemma en timme innan det var dags för träningen och nu ska jag strax fixa lite mat att äta. Mannen och sonen är inte hemma (de är hon sonens farmor och farfar) så nu har jag några timmar helt själv. Det ska bli skönt, men samtidigt har jag varit borta så mycket idag att jag saknar sonen. Det blir inte bättre imorgon heller, men sen ska väl allt normalisera sig hoppas jag.

Early morning

Ja,det är verkligen tufft nu för mig..., har varit tvungen att gå upp tidigt 2 dagar i rad nu och det värsta är att det blir en tredje dag imorgon när klockan måste ringa tidigt.

Idag ska jag iväg på dop, det börjar redan kl 11.00. Jag fattar inte varför man måste ha det så himla tidigt, men det är bara att gilla läget. Om det inte drar ut för mycket på tiden så tänkte jag försöka hinna träna kl 15, men det återstår att se.

Mannen och sonen sover fortfarande så gott, önskar jag kunde göra det också nu, men jag är färdigduschad och sminkad. Nu ska jag bara klä på mig och sen är jag färdig.

Imorgon är det en Mary Kay utbildning som håller på från 10-15 så det är bara att pallra sig upp då med. Alla grejer jag gjort är visserligen kul, men jag är ingen morgonmänniska. Tidigare när jag jobbade så gick jag upp 05.40 (och det lär jag få börja med igen såsmåningom) för att undvika trafiken. Även om jag är svintrött så föredrar jag att kunna komma hem i skaplig tid.

Vet inte riktigt vad jag vill säga med det här inlägget, men det var väl lite gnäll bara för att jag är trött. Egentligen är jag ju faktiskt fortfarande oerhört glad över att jag fått ett nytt jobb.

I´ll be back later!

Hurra, nytt jobb!!

Tjohoo, vad glad jag är idag! Var ju och träffade ännu en person på företaget som är intresserade av att anställa mig och det gick jättebra! De erbjöd mig heltidsjobb, en tillsvidareanställning direkt, inte ens provanställning innan. :-)

Jag ska till att börja med jobba en dag i veckan med början nästa fredag. Sen ökar vi på det om någon månad när mannen ska vara pappaledig. Det känns hur bra som helst och jag är jätteglad. Jobbet ligger närmare hem, är bättre betalt och det är ett mycket större företag.

Det är inte klokt egentligen, enda anledningen till att de kommit i kontakt med mig är ju referenser från en chef jag haft tidigare. Ibland ska man ha tur, här går jag och är mammaledig och har ingen lust att gå tillbaka till mitt jobb och så dyker den här möjligheten upp.

Jag får ett avtal nästa vecka och när allt är påskrivet och klart ska jag säga upp mig. Det blir intressant att höra vad min nuvarande arbetsgivare säger.

Tidigare var jag och mannen ute och käkade för att fira lite medan sonen var hos sin mormor. :-)

Nu har vi kollat på Let's Dance och jag ska försöka komma i säng snart. Ska iväg på ett dop imorgon bitti.

Det är verkligen tight att få tid till att skriva när det är fullt upp hela tiden, men jag hoppas det blir bättre efter helgen. Den här helgen är det fullt ös med en massa grejer jag måste göra.


Nu blev jag lurad! :-)

Var och tränade nu på kvällen och var jätteglad för att det var ett ordinarie medelpass jag skulle gå på. Ingen puls/styrka eller annat utan bara helt vanligt.

När jag kom in i hallen såg jag att det var samma tjej som i måndags hade det stenhårda medel/styrke passet och som jag fick värsta träningsvärken av. Mycket riktigt så var hon ju vikarie för den andra tjejen. Suck, passet är verkligen kul, men nu lär jag väl inte komma upp ur sängen imorgon (vilket är absolut nödvändigt eftersom jag ska på jobbmötet.

Efter att ha gått igenom min garderob så insåg jag att jag var tvungen att handla något nytt som passade till imorgon. Slängde mig i bilen så fort maken kom hem och sprang igenom alla affärer i centrum och lyckades som tur var hitta 2 st tröjor/tunikor som var fina + att det blev ett par nya skor också. Allt på mindre än en timme så det tycker jag var bra gjort av mig.

Sitter nu och kollar på Lyxfällan, det är intressant som vanligt, handlar om en tjej som driver ett café den här gången.

Nu ska jag ta hand om sonen som vill ha sin mammas uppmärksamhet.


Varför är det så svårt?

Herregud, hur svårt kan det egentligen vara att välja kläder till den typ av intervju som jag ska på imorgon? Har provat igenom en massa kläder nu. Blev positivt överraskad av att jag faktiskt kan ha ett flertal byxor som jag i ärlighetens namn trodde var för små. Jag kan ha dem, men frågan är hur snygg de egentligen sitter när magen hänger över byxlinningen??

Hur som helst så håller jag ju på och tränar nu så om några månader ska det inte vara ett problem längre och det är ju skönt att veta.

Mannen ska få vara med och välja, men det lutar åt svarta finbyxor, svart top och en grå tröja över, alternativt samma byxor men med en vit top och en svart tröja över. Snacka om stora problem man har.

Nu är det dags att leka lite till med sonen!


Ännu en blåst kvinna

Hur f-n kan man resonera som Juha Valjakkalas fru?? Hon hävdar att han är helt underbar och så har han ju suttit inne så länge att han sonat för sina brott. Hon säger att hon inte är gift med en trippelmördare, men det är ju för sjutton precis det han är. Snacka om att inte fatta något.

Man kan aldrig sona för brottet att man dödat en eller flera personer. Man skulle sitta inne på livstid och det borde inte finnas några undantag. Som man bäddar får man ligga. Visst, han har suttit inne i många år, men familjen han mördade 1988 i Åmsele finns inte längre. Varför ska han då ha rätt att gå på gatan som en fri man? Till råga på allt har ju svinet rymt ett antal gånger också, men det spelar visst ingen större roll det heller.

Återigen så fattar jag inte varför det ska daltas med alla brottslingar. Det är inte synd om dem det är enbart synd om offrena.

Vad arg jag blir när jag tänker på det!

Varför snökaos när jag ska åka bil?

Det undrar jag verkligen! Speciellt nu när jag är mammaledig så åker jag ju inte lika mycket bil alls som förut. Då blev det ju varje dag till jobbet, nu blir det ju mycket mera sporadiskt.

Imorgon bitti ska jag ju iväg till det nya jobbet och prata med ännu en chef och naturligtvis verkar det som om det ska snöa hela dagen idag + natten. Det har redan börjat vräka ner utanför fönstret. Det innebär att det blir mycket besvärligt på vägarna imorgon bitti. Fattar inte varför, det känns som om det alltid är så.

Knäppt egentligen att man klagar, men man blir ju bortskämd av att inte sitta i trafikköer varje dag. Enda fördelen imorgon är väl att jag kan lyssna på mitt favoritmorgonprogram Rix Morgon Zoo som jag saknar mycket. Dock saknar jag det inte tillräckligt mycket för att gå upp tidigt på morgonen när jag inte behöver.

Ska fundera på vad jag ska ha för kläder på mig imorgon, det får inte vara för uppstyltat, men inte heller för casual. Inte lätt, känns som om jag skulle behöva åka och handla något nytt, men det tillåter inte ekonomin just nu + att jag inte hinner. 

Ikväll är det träning igen som gäller, det ska bli kul!


Strutspizza??

Herregud, jag bara undrar! Hur kan man vinna tävlingen Sverige bästa pizza med den? Det är ju bara att titta på den, man ser knappt skymten av någon tomatsås alls, bara en massa ost och blaj på den s k pizzan.

Som jag skrev häromdagen, det finns bara en riktig pizza och den kan endast ätas i Neapel. Såhär ska den se ut:



Bara att titta jämföra med bilden vid Aftonbladets artikel så ser ni att den maträtten omöjligt kan ha samma namn som den riktiga pizzan.

Tänk, att man ska bli så upprörd över det här ämnet jämt!

Nu måste jag sova så jag kommer över chocken med "strutspizza".

Lekslottet

Idag åkte vi helt otippat till något som heter "Lekslottet" och ligger i Tullinge. En kompis som vi lärde känna på sjukhuset och hennes son brukar åka dit ibland och idag åkte vi med dem.

Det var faktiskt otroligt kul och småkillarna hade ett litet område där det bara fick vara 0-3-åringar och som tur var så var det inga andra där så våra prinsar kunde leka helt ostört. Min lilla prins är ju inte så bortskämd med att vara på en massa olika ställen eftersom jag är försiktig med tanke på infektionsrisker osv, men han hade verkligen kul idag - det märktes! Han somnade gott i bilen på väg hem sen.

Lekslottet måste vara perfekt för lite större barn också som har mycket spring i benen och behöver aktiveras.







Det är kul när man gör helt oväntade grejer, planen idag var bara att vara hemma, men det här var mycket roligare.

Ikväll ska prinsens farmor och farfar passa honom när vi ska åka och veckohandla som vanligt.

Osams

med mannen är det inte kul att vara, men det händer titt som tätt här hemma numera. Jag blir så himla sur och ibland funderar jag över om man ska kasta in handduken eller inte.

Innerst inne vill jag inte det, han är en jättebra pappa till vår lilla son och oftast har vi det ganska bra. När man tjafsar så blir man dock så himla förbannad och då frågar jag mig om jag verkligen är lycklig.

Svaret på den frågan vet jag inte, speciellt inte just nu.

Det enda jag med all säkerhet vet är att jag älskar min lilla son mer än allt annat och att jag vill att han ska växa upp med båda sina föräldrar. Sen är frågan hur länge man ska stå ut med att inte må bra.

Usch, just nu vet jag inte alls, men jag är så arg att jag just nu skriver av mig bara.

Steget från att bråka till att verkligen skiljas är enormt och jag tror inte att jag är beredd att ta det nu, men jag är så arg att jag sitter och tänker på det i alla fall.

Det finns ett italienskt ordspråk som lyder "Bättre ensam än i dåligt sällskap" och det är ju sant, sen är frågan om maken är ett så dåligt sällskap eller om jag överreagerar för att jag är så arg.

Pizza finns inte i Sverige

Nu ska man ha en tävling i var man kan äta  Sveriges bästa pizza. Det är bara ett litet problem som uppstår då, det man äter här hemma är inte värt att kallas pizza överhuvudtaget. Det finns inga som helst likheter med smaken på en riktigt pizza. Något som heter pizzasallad existerar inte heller.

En riktigt pizza kan man otroligt nog bara äta i Neapel i Italien. Det finns ingen annanstans där de kan göra den som man ska och att det smakar som en pizza ska smaka. Den sämsta pizza jag någonsin ätit har jag ätit i Rom så det är tyvärr även så att det inte räcker att vara i Italien för att äta den rätta varianten, det måste vara i Neapel.

Pizzan måste absolut vara gjord i en vedeldad ugn och ska ha buffelmozzarella på sig, allt annat är fel. Mozzarella gjord på komjölk (som den ofta är gjord utanför Neapelområdet) har inte alls samma smak. Sen tror jag det hänger på vattnet, och tomatsåsen också.

Såhär ser en riktig pizza ut:



Min man har i alla år trott att det han ätit här hemma var pizza, men det är det inte. Det insåg han när han fick äta den på plats i pizzans hemstad. Man borde döpa om maträtten till något helt annat för det som serveras här är inte värt att ha samma namn som det man äter i Neapel.

Åk dit och testa så kommer ni hålla med mig om ni inte tror mig.


Åldern spelar ingen roll alls

Rubriken ovan stämmer verkligen!

I höstas när jag började sälja Mary Kay produkter så blev jag god vän med en dam som bor relativt nära mig så vi började samåka till våra måndagsmöten. Vi har träffats i princip varje vecka sedan i september och även talats vid i telefon typ flera gånger varje vecka.

Damen i fråga är 65 år, dvs 29 år äldre än vad jag är, men det spelar absolut ingen roll! Hon är en helt underbar vänlig och trevlig person och vi har så himla roligt ihop. Att höra henne berätta om allt som hänt i hennes liv är helt fascinerande - hon har t ex sett Elvis Presley (min absolut största idol) på scen innan han slog igenom helt och det är det verkligen inte många som har.

Hon älskar barn otroligt mycket och har nu blivit helt frälst i min son. Hon kommer hit om en liten stund och ska fika och lämna en födelsedagspresent till min lilla prins. Jag är så glad att hon har kommit in i mitt och sonens liv, hon blir som en "extramormor" till honom och jag tror att han kommer att ha mycket stor glädje av det om några år.

Jag tror att det är viktigt att komma ihåg att man inte är äldre än vad man känner sig. Att vara vän med en äldre person som är på samma nivå som en själv, men har så otroligt mycket mer erfarenhet av allt är mycket berikande för mig. Det känns också bra att vi inte är släkt, utan helt enkelt vänner.

Döm aldrig någon efter utsidan, det är insidan som räknas.


Det orange kuvertet

Jaha, idag kom det då med posten, det berömda orange kuvertet


Läsningen var ju inte heller speciellt munter direkt
 


Jag får 14300 kr/månad före skatt vid 0% tillväxt och som läget ser ut nu kan man ju inte förvänta sig någon större tillväxt. Vet ju dock att det är lång tid kvar, så än finns det hopp och tid att göra något åt saken. Det intressanta blir ju att se hur illa det ser ut nästa år när jag har varit mammaledig så länge, det tror jag i ärlighetens namn inte att jag vill veta.

Får hoppas att jag såsmåningom med mitt Mary Kayande kan bli ekonomiskt oberoende så behöver jag inte tänka så mycket mer på den klarorangelysande kuverten som dyker upp i brevlådan en gång/år.

Träningsvärk

är inte speciellt skönt, men det är ju positivt för att man verkligen känner i hela kroppen att man gjort något. Har så himla ont i armarna idag, det var alla armhävningar igår som ställde till det.

Nu på morgonen funkade inte internet här hemma, snacka om frustrerande. Man är ju så oerhört bortskämd och framför allt van vid att kunna kolla nyheter, läsa mail och allmännt bara ha tillgång till allt. Hur jobbigt som helst när det inte funkar. Nu har det lyckligtvis kommit igång igen.

Idag blir en lugn dag hemma och det är skönt.

Började läsa en bok igår kväll så jag tänkte unna mig att läsa en stund lite senare (om lillprinsen tillåter naturligtvis). Jag älskar att läsa böcker, men det har blivit alldeles för lite av den varan den senaste tiden.

I slutet av februari är det dags för bokrean igen. Det är nog bland det roligaste jag vet att gå runt och kolla på alla böcker och göra fynd. Förra året missade jag den eftersom jag låg inne på sjukhuset med prinsen då, men i år räknar jag med att gå runt en massa timmar och kolla.

Har pratat med flera kompisar efter kalaset i söndags och alla tycker att det var hur lyckat som helst och det är ju kul.

Det här är boken jag ska fortsätta läsa om en stund


"A whatched pot

never boils". Det var ett citat från Mr Simon i Design Simon o Tomas ikvällens program. Det var kul och stämmer mycket väl. När man väntar på något speciellt så tar det ju alltid en sådan himla tid.

Träningen var jättekul, men jobbig, hur mycket armhävningar och sit-ups som helst. Känns skönt att ha det avklarat i alla fall.

Snart är det dags för Prison Break, det är jag verkligen beroende av. :-)

Snart dags att ge sig iväg

ut i den kalla mörka sena vintereftermiddagen...!! Lyckligtvis ska jag bara ta mig till bilen och köra till träningen. Där lär jag ju helt klart få upp värmen i alla fall.

Maken har inte kommit hem än, men bör dyka upp alldeles snart så att han kan ta över kollen på lillprinsen (som för tillfället tagit sin lilla eftermiddagslur).

Idag för första måndagen på länge ska jag inte på Mary Kay möte och det känns riktigt skönt, det var ett speciellt arrangemang ikväll och jag hann inte åka in till stan så tidigt idag. Nästa måndag är det dock möte precis som vanligt.

Ärligt talat har jag ingen vidare lust att träna, känner mig jättetrött, men det beror väl på all stress som var under helgen. Skönt att den är över. Nästa helg blir det dock inte bättre, det är fullt upp hela tiden, men då är det inte en massa fix här hemma i alla fall.

Innan helgen ska jag ju på jobbmötet också så det finns en hel del att se fram emot!

Dags att sätta på sig träningskläderna, åh så kul (not!!) :-)

Jobbmöte bokat!

Yes!! Nu har jag bokat möte för att träffa den andra chefen på företaget som vill anställa mig. Ska träffa henne på fredag! Det ska verkligen bli kul, bara att hoppas att det verkar vara bra och att vi kan komma överens om lön och övriga villkor såklart.

Tänk, vad glad man kan bli för att man ska komma igång igen lite i arbetslivet. Jag älskar ju såklart att vara hemma med min lilla prins, men ekonomin är det ju desto sämre ställt med när man inte jobbar. Önskar jag var helt ekonomiskt oberoende och kunde göra precis vad jag ville utan att behöva ta hänsyn till pengar.

Ikväll är det träning på Friskis som gäller, det är ett medel/styrke pass ikväll så det blir nog jobbigt. Hinner hem lagom för att duscha och sen kolla på mitt absoluta favoritprogram Design Simon & Tomas. Vet inte riktigt varför jag gillar dem, men de är helt klart mycket underhållande. Gick förbi deras affär London W8 inne i stan häromdagen när vi var hos mannens syrra. Det ser onekligen mycket flashigt och dyrt ut där (vilket det med all säkerhet är också).

Time to eat now!


Vattenfall

Ja, då menar jag inget vackert fint sådant som finns i naturen utan vårt underbara elbolag Vattenfall.

Vi har fått värsta elräkningen helt otippat och det beror ju i vanlig ordning på att de alltid utgår från en beräknad elkostnad, som såklart inte stämmer alls. Även abbonemangsavgiften går tillbaka hur långt som helst i tiden, istället för att man får den regelbundet.

Som tur var fick jag prata med en jättetrevlig tjej på kundservice och hon var mycket tillmötesgående och hjälpte oss att dela upp fakturan på några månader. Det finns liksom inte ekonomi till att hosta upp så mycket pengar rakt av bara.

Tjohej vad kul det är ibland!

Tur att jag ska börja jobba lite snart igen!

Jobberbjudande i kristider

Idag blev jag så himla glad! Man läser i tidningen om alla varsel osv och så inser man att man har tur själv.

Jag är ju mammaledig nu, men har under den här tiden fått ett jobberbjudande som grundades på en rekomendation från en tidigare chef. Med tanke på att jag varit länge på mitt gamla jobb + att det här nya ligger närmare så känns det ju intressant.

Jag har varit på företaget och träffat 2 personer och idag ringde de upp mig igen och vill att jag ska träffa en tredje person och sedan börja jobba en dag i veckan. Det ska verkligen bli jättekul och jag hoppas att det blir bra. Än så länge har jag inte sagt upp mig från mitt gamla jobb, men de vet om att jag ska börja jobba extra och det är ok med dem. Känns skönt att man inte behöver gå bakom ryggen på någon.

Om det sen visar sig att det verkar bra på det nya företaget ska jag utöka arbetstiden till del/heltid, men jag har redan talat med dem om att jag kommer vilja jobba en del hemifrån då jag inte vill ha min son på dagis så länge när det är dags för det.

Kul att vakna upp till en ny dag, vecka och månad med en massa nya spännande möjligheter.

Sonen sitter just nu och leker med sina nya leksaker i sitt rum och är hur glad som helst (och det är även jag!) :-)


Stressig kalasdag!

Det var ju såklart helt förväntat med tanke på att min underbara lilla prins fyllde 1 år idag!

Gick upp vid 8 imorse för att hinna förbereda allt innan gästerna kom vid 14-tiden. Det var jättemycket folk, 22 vuxna och 8 barn närmare bestämt. Allt funkade dock bra och sähär såg det ut när jag dukat upp lite innan alla kom



Som tur var hade min brorsas fru också bakat en tårta och den blev sähär fin



När folk mumsat i sig fikabröd och inte hunnit börja på tårtorna än såg det ut såhär


Allt blev verkligen jättelyckat och efter att vi ätit en massa så var det dags för presentöppning. I ärlighetens namn hann jag knappt käka något alls själv, kändes som om jag kokade kaffe och var social hela tiden. Tur att vännerna är så trevliga att det bara är roligt.

Sonen fick jättemånga mycket fina presenter och jag är så tacksam över dem. Tror att han kommer ha stor glädje av allt han fick, både leksaker och en del kläder



Skriver mer imorgon, nu måste jag komma isäng innan mannen kommer upp och undrar vad jag sysslar med här vid datorn. :-)

Natti!


RSS 2.0